Δένδιας: Η Ελλάδα επιστρέφει στη Λιβύη παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας

Δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ κατά τη σύνοδο Υπουργών στην πρωτεύουσα της χώρα

Η Ελλάδα επιστρέφει στη διαδικασία ομαλοποίησης της Λιβύης διαμήνυσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από την πρωτεύουσα της  χώρας Τρίπολη, όπου συμμετείχε στην Υπουργική Συνόδου «Libya Stabilization Initiative» (Πρωτοβουλία για τη Σταθεροποίηση της Λιβύης). Ο κ. Δένδιας διατύπωσε παράλληλα αιχμές για τις ανεπιτυχείς  τελικά «φιλότιμες προσπάθειες» της Τουρκίας για αποκλεισμό της Ελλάδας από τις διαδικασίες που αφορούν την ειρήνευση στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.   

Στη Λιβύη ο Νίκος Δένδιας: Στο τραπέζι της Συνόδου ασφάλεια και οικονομία

«Η Ελλάδα σήμερα, παρά τις φιλότιμες, πρέπει να πω, προσπάθειες της Τουρκίας, επιστρέφει στη διαδικασία ομαλοποίησης στη Λιβύη. Η Ελλάδα επιστρέφει σε αυτήν τη διαδικασία για να βοηθήσει, χωρίς την παραμικρή υστεροβουλία. Να βοηθήσει να δημιουργηθεί μια κατάσταση, η οποία να βελτιώνει την καθημερινότητα του λιβυκού λαού, της λιβυκής κοινωνίας, την επιστροφή στην ομαλότητα.

«Κεραυνοί» Δένδια κατά Τουρκίας για την αντίδρασή της στην Τριμερή 

Γι’ αυτό υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίο έχει απαραίτητες ενέργειες. Πρώτον, τη διενέργεια εκλογών, ελεύθερων εκλογών και, δεύτερον, την αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη. Υπάρχει μπροστά μας ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, αλλά σήμερα έγινε ένα βήμα».


Δένδιας από Ομάν: «Στηρίζουμε χώρες που έχουν υπογράψει το Δίκαιο Θάλασσας»

Φθάνοντας ο Υπουργός Εξωτερικών στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, που είχε σημαιοστολιστεί και με ελληνικές σημαίες έγραψε σε ανάρτησή του στα social media: H ελληνική σημαία στους δρόμους της Τρίπολης, όπου θα συμμετάσχω σε λίγο στην Υπουργική Σύνοδο «Πρωτοβουλία για Σταθερότητα στη Λιβύη» («#Libya Stabilization Initiative»). Η Ελλάδα είναι παρούσα και πάλι στη Λιβύη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top