Δένδιας από Ομάν: «Στηρίζουμε χώρες που έχουν υπογράψει το Δίκαιο Θάλασσας»

Υπογράφησαν δύο μνημόνια συνεργασίας

Δένδιας στο Ομάν

Στην υπογραφή δύο συμφωνιών με τον ομόλογό του Sayyid Badr bin Hamad bin Hamood AlΒusaidi προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στο Ομάν.

Συγκεκριμένα, υπέγραψε συμφωνία απαλλαγής θεωρήσεων για κατόχους διπλωματικών, υπηρεσιακών και ειδικών διαβατηρίων και μνημόνιο Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Ομάν, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Γεωγραφικά οι χώρες μας μπορεί να νομίζει κανείς, ότι είναι μακριά αλλά δεν είναι. Τέσσερις ώρες πτήση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι «στηρίζουμε τις χώρες που έχουν υπογράψει Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας».

Επίσκεψη Νίκου Δένδια στο Ομάν- φωτογραφία Eurokinissi

Επίσκεψη Νίκου Δένδια στο Ομάν- φωτογραφία Eurokinissi

«Η Ελλάδα μοιράζεται μαζί σας τη δέσμευση της για επίλυση των διαφορών με διάλογο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου» είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι «διαδραματίζετε μεγάλο ρόλο στην ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη».

Κλείνοντας είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος «που εμβαθύνουμε σήμερα και με τα μνημόνια συνεργασίας που υπογράψαμε, ανυπομονώ να συνεχίσουμε».

Τέλος, σημείωσε ότι Ελλάδα και Ομάν αντιλαμβάνονται τις διεθνείς σχέσεις με πολύ παρόμοιο τρόπο. «Τα σημερινά μνημόνια συνεργασίας, πρώτο από τα πολλά που βήματα που έρχονται» σχολίασε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top