Πλεύρης: «Έχω μετανιώσει για θέσεις που έχω εκφράσει στο παρελθόν»

Τι είπε ο υπουργός Υγείας για την πανδημία και τον χειμώνα που έρχεται

Θάνος Πλεύρης

«Έχω μετανιώσει για θέσεις και απόψεις που έχω εκφράσει στο παρελθόν» είπε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, κάποιοι που ενδεχομένως έχουν μια άποψη για εκείνον στηριζόμενοι και σε δικές του δηλώσεις, «αλλά κυρίως σε ένα στερεότυπο του επωνύμου το οποίο φέρω», θα αναθεωρήσουν καθώς θα του έχει δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσει τις πολιτικές, τις οποίες πιστεύει και έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, όπως είπε. 

Ανάρτηση κατά του πατέρα του από τον βουλευτή της ΝΔ Θ. Πλεύρη!

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως αναμένεται νέο κύμα πανδημίας μέσα στον χειμώνα και αποκάλυψε το ενδεχόμενο να μπουν και ιδιωτικά νοσοκομεία στη νοσηλεία covid περιστατικώνμ, αν χρειαστεί. Τόνισε ότι κανένας ασθενής με Covid δε θα μείνει αβοήθητος. Για τη νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό είπε ότι θα έχει θετικά στοιχεία για τη ζωή που ξανά κερδίζουμε αλλά και τη σκληρή πραγματικότητα κάποιου που μπαίνει στη ΜΕΘ. 

Στόχος μας είναι να παραμείνει ανοιχτή η κοινωνία, αλλά βλέπετε ότι «ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει να βγει η μάσκα από όλους τους χώρους, όπως γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους» επισημάνει και υπογραμμίζει πως «η πανδημία δεν έχει τελειώσει» . Επίσης, τονίζει ότι δεν είναι υπουργός που θα κρυφτεί πίσω από τους επιστήμονες. «Οι αποφάσεις στο τέλος της ημέρας έχουν την υπογραφή του υπουργού και της κυβέρνησης. Αν φθάσουμε σε ένα σημείο να μας εισηγηθούν διαφορετικά πράγματα από τη φιλοσοφία που ακολουθούμε, προφανώς τότε θα τα συζητήσουμε», εξηγεί.

Θάνος Πλεύρης: Σπάνια κοινή εμφάνιση με τη σύζυγό του

Ο υπουργός Υγειάς αναφέρει, επίσης, πως οι αλλαγές που σχεδιάζει στον ΕΟΠΥΥ θα ψηφιστούν εντός του έτους, ώστε το δεύτερο εξάμηνο του 2022 να είναι σε πλήρη λειτουργία το νέο μοντέλο του οργανισμού. «Ο ασφαλισμένος δεν θα κληθεί να πληρώσει παραπάνω χρήματα, αντιθέτως θα έχει πολύ περισσότερες ποιοτικές υπηρεσίες.

Όπως παραδέχεται, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έμεινε πίσω, λόγω πανδημίας, και αυτό ήταν κάτι που επισήμαναν οι θεσμοί στη χθεσινή τους συνάντηση, αλλά αποκαλύπτει ότι θα συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει στους ΤΟΜΥ. «Θα ξεκινήσουμε πρόγραμμα πρόληψης του πληθυσμού για βασικά νοσήματα.

Ο πολίτης θα δέχεται sms με υπενθύμιση για προληπτικές εξετάσεις. Θα δίνεται η δυνατότητα παραπομπής του σε συγκεκριμένη δομή, δημόσια ή ιδιωτική, προκειμένου να κάνει την αντίστοιχη εξέταση

Τέλος, αναφερόμενος στη φαρμακευτική πολιτική, ο υπουργός Υγείας τονίζει πως μέχρι να έρθουν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις φαρμακευτικές εταιρείες για τα ακριβά φάρμακα, «θα ζητάμε και φύλλα κατανάλωσης αντιστοίχων φαρμάκων στην Ευρωπαϊκή ένωση για να δούμε ότι βρισκόμαστε πάνω κάτω στη ίδια κατανάλωση με χώρες υψηλού επιπέδου, όσον αφορά στη φαρμακευτική κάλυψη, όπως είναι η Γερμανία και η Γαλλία».

Ο ίδιος καταλήγει, όσον αφορά στο φάρμακο, πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι κόφτες για την υπερσυνταγογράφηση και τη δυνατότητα που έχουν ορισμένοι γιατροί να συνταγογραφούν τις ακριβότερες θεραπείες ενώ υπάρχουν εναλλακτικές φθηνότερες θεραπείες. Εμείς θέλουμε, οι ασθενείς να παίρνουν το καλύτερο δυνατό φάρμακο που-βάσει ενδείξεων- πρέπει να το πάρουν. Και οι ασθενείς που μπορούν να λάβουν ένα άλλο φάρμακο που έχει την ίδια θεραπευτική αξία, να λάβουν αυτό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top