Βαρβιτσιώτης: Η ΕΕ να αγοράσει φυσικό αέριο για λογαριασμό των κρατών της

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Στην ανάγκη να υπάρξει μία ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση απέναντι στο πρόβλημα της αύξησης των τιμών ενέργειας αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο, σημειώνοντας πως «η ελληνική πρόταση είναι σαφής: Η Ευρώπη να αγοράσει για λογαριασμό των κρατών-μελών φυσικό αέριο, ώστε να το προμηθευτούμε στην καλύτερη δυνατή τιμή και στις μεγαλύτερες δυνατές ποσότητες».

Γιατί αυξάνονται οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη 

Στις δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε πως η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει στο θέμα της ενέργειας και της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει την ισπανική πρωτοβουλία και υπογραμμίζοντας παράλληλα την κοινή στάση των χωρών του Νότου, που βρίσκονται ενωμένες – όπως είπε – σε αυτή την προοπτική. «Περιμένουμε να ακούσουμε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να συν-διαμορφώσουμε ως το τέλος της εβδομάδας τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση», ανέφερε.

Επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος: Μέτρα για βαρύ χειμώνα παίρνει ο ΑΔΜΗΕ

Ακόμη, ο κ. Βαρβιτσιώτης εκτός από το θέμα της ενέργειας, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, λέγοντας πως χρειάζεται «μία σοβαρή, στιβαρή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική που θα ανταποκρίνεται και στις αρχές της Ευρώπης για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά παράλληλα θα ικανοποιεί και το αίτημα για ασφάλεια των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών».

Γεωργιάδης: Παράταση στα μέτρα στήριξης για τις τιμές της ενέργειας 

Σχετικά με το Κράτος Δικαίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι η οποιαδήποτε συζήτηση θα πρέπει να γίνει μέσα στο πλαίσιο της κατανόησης των άλλων κρατών-μελών, αλλά πάνω από όλα με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο.

 

Όσον αφορά την επικείμενη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, επισήμανε ότι «είναι σημαντικό η Ευρώπη να βρεθεί για άλλη μία φορά στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης πρόκλησης για την ανθρωπότητα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top