Ντόρα Μπακογιάννη: H άγνωστη ιστορία με τον Άγγελο που τη φώναζε «γιαγιά»

Την αποκάλυψε η μητέρα του με αφορμή τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο

H είδηση που έκανε γνωστή χθες η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη, ότι διαγνώσθηκε με πολλαπλό μυέλωμα, έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης προς τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Ο καρκίνος δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου»

Τα μηνύματα μλούν για τη «μαχήτρια» πρώην υπουργό και προκαλούν συγκίνηση. Εξίσου συγκινητική είναι όμως και μια άγνωστη ιστορία για το ευρύ κοινό, την οποία έφερε στο φως η Ελληνίδα επιχειρηματίας, κ. Φωτεινή Παντζιά, μέσω ανάρτησής της στο facebook. 

H Ντόρα Μπακογιάννη με τα εγγόνια της στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα το 2017-  φωτογραφία Eurokinissi

H Ντόρα Μπακογιάννη με τα εγγόνια της στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα το 2017-  φωτογραφία Eurokinissi

Πρωταγωνιστές σε αυτήν είναι η Ντόρα Μπακογιάννη και ο γιος της κ. Παντζιά, Άγγελος. Σύμφωνα με την περιγραφή της μητέρας του, όταν ο  Άγγελος ήρθε στην Ελλάδα και ξεκίνησε να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό και να κάνει παρέα με άλλα παιδάκια συνειδητοποίησε ότι εκτός από τους γονείς, υπάρχουν στις οικογένειες ο παππούς και η γιαγιά. Μόνο που οι γονείς της κ. Παντζιά είχαν πεθάνει και ο μικρός, δυστυχώς, δεν είχε γιαγιά.

Κάποια μέρα και ενώ η κ.Παντζιά με τον γιο της είχαν βρεθεί με τη Ντόρα Μπακογιάννη στο Καρπενήσι, η βουλευτής της ΝΔ τον άκουσε να λέει στενοχωρημένος ότι αυτός δεν έχει γιαγιά και «με την άνεση μιας γυναίκας που η αγάπη της είναι τόσο μεγάλη και σπουδαία» είπε στον μικρό Άγγελο, πως θα γινόταν εκείνη η γιαγιά του. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη στα έδρανα της Βουλής - φωτογραφία Eurokinissi

Η Ντόρα Μπακογιάννη στα έδρανα της Βουλής - φωτογραφία Eurokinissi

Μάλιστα, το Πάσχα της ίδιας χρονιάς στο Καρπενήσι, η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε από το ένα χέρι τον Άγγελο και από το άλλο κράτησε ένα από τα άλλα της εγγόνια. «Με ένα αγέρωχο ύφος μπήκε μέσα στην εκκλησία και με ένα βλέμμα γεμάτο αγάπη προχώρησε να πάει στη θέση της, κρατώντας ένα μαύρο παιδί που τη φώναζε “γιαγιά” όλη την ώρα και αυτή εκεί να του εξηγεί τα πάντα. Ο Άγγελος δε σταμάτησε να την κρατάει από το χέρι και να την κοιτά στα μάτια. Ένιωθε ευτυχισμένος γιατί είχε βρει και αυτός την γιαγιά του. Κι όλο το Καρπενήσι αναρωτιόταν ποιος είναι αυτός ο Άγγελος που φώναζε τη Ντόρα, γιαγιά». 

Ντόρα Μπακογιάννη: Πώς έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο

Η κ.Παντζιά καταλήγει στην ανάρτησή της: «Θα της χρωστάω πάντα πόσο εύκολα χάρισε στον μικρό μου αυτή τη χαρά αλλά και ασφάλεια. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτή, λέγοντας παρόμοιες ιστορίες που έζησα κοντά της αλλά θα σταματήσω εδώ. Αυτή η σπουδαία γυναίκα, λοιπόν, η Ντόρα μας με τον ίδιο μεγαλειώδη τρόπο αποφάσισε να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα υγείας της. Το έμαθε, το δούλεψε μέσα της, το ανακοίνωσε σε όλους και σήκωσε τα μανίκια για να το παλέψει».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top