Δημοσκόπηση Alco: Μεγάλη αποδοχή της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας 

Διψήφια διαφορά και πάλι υπέρ της ΝΔ αλλά προβληματισμός για την οικονομία

δημοσκόπηση Alco για συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας

Μεγάλη αποδοχή της ελληνογαλλικής συμφωνίας, σταθερό προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, αλλά και ανησυχία για την οικονομία, είναι τα σημαντικότερα συμπεράσματα της δημοσκόπησης της ALCO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Υπερψηφίστηκε η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

Συγκεκριμένα οι πολίτες απαντούν θετικά σε ποσοστό 64%, έναντι ποσοστού μόλις 24% των ερωτηθέντων που απαντά αρνητικά, στην ερώτηση για το πώς κρίνουν την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Οι πολίτες εκφράζουν κατά μεγάλο μέρος βεβαιότητα ότι η Γαλλία αν χρειαστεί θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα αν αυτή δεχθεί επίθεση από την Τουρκία ( 40% απαντά «σίγουρα ναι», 32%  «μάλλον ναι» και  24% «σίγουρα ή μάλλον όχι»). Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι θετικός για τη συμφωνία με Γαλλία, παρά την αρνητική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Για το ενδεχόμενο πάντως να υπάρξει πολεμική σύγκρουση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, οι πολίτες παρουσιάζονται διχασμένοι. Το 45% απαντά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απίθανο με το 43% να το θεωρεί πιθανό.

Δημοσκόπηση MRB για το Star: Ποιος αρχηγός κέρδισε στη ΔΕΘ  

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται με  διψήφια διαφορά, με ποσοστό 35% έναντι 24,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα εξακολουθεί να είναι  το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3%  πέμπτη η Ελληνική Λύση με 4,4% και έκτο κόμμα το ΜέΡΑ25 με ποσοστό  4,1%.

alco πρόθεση ψήφου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί επίσης να θεωρείται ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός με ποσοστό 37%, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Ανησυχία υπάρχει όμως για την οικονομία με το 68% να δηλώνει ότι τον φετινό χειμώνα δύσκολα θα τα βγάλει πέρα στις οικονομικές υποχρεώσεις του.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top