Πέτσας: Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος – Πολλά φρεάτια δεν είχαν καθαριστεί

«Υπάρχουν πάρα πολλά σημεία σε όλη την Ελλάδα που είναι επικίνδυνα»

«Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει», επεσήμανε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας για την κακοκαιρία Μπάλλος και τα προβλήματα, που δημιούργησε σε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικά στην Αττική.

«Αναμένονται ισχυρά φαινόμενο στη Χαλκιδική, όπου έβρεχε έντονα το πρωί», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στον ΑΝΤ1, ο οποίος είπε πως σε πολλά σημεία της χώρας υπάρχουν ιρλανδικές διαβάσεις και πρέπει οι πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί «γιατί μπορεί να έρθει απότομα μεγάλος όγκος νερού».

«Μπάλλος»: Άνοιξε κεντρικός δρόμος και «ρούφηξε» λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε πολλές περιοχές δεν είχαν καθαριστεί φρεάτια -και σε περιοχές της Αττικής- και είχαμε τα αποτελέσματα που είδαμε. Σε περιοχές όπως στο Μαρκόπουλο, χρειάζεται μια σειρά παρεμβάσεων για υδραυλικά έργα και για την διαχείριση των ομβρίων υδάτων, διότι συχνά ο δρόμος διοχετεύει τα όμβρια και δεν υπάρχει μια διαχείριση για την κίνηση των ομβρίων υδάτων κάτω από τον δρόμο».

Τονίζοντας πως η εικόνα στην Αττική είναι απογοητευτική σε ορισμένα σημεία, είπε πως στο Φάληρο τα προβλήματα οφείλονται στο ότι έσπασαν τα φράγματα, που είχαν φτιάξει οι ανάδοχοι των έργων.

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας από το μεσημέρι στην Αττική

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουν η Περιφέρεια και ο ανάδοχος», υπογράμμισε.

Για τον Κηφισό, σημείωσε πως πρέπει τα έργα να τελειώσουν γρήγορα για να μην επαναληφθούν τα προβλήματα.

«Από το ΣΕΦ μέχρι τον Φλοίσβο είναι ένα τεράστιο έργο. Οι εργασίες είχαν καθυστέρηση, διότι υπήρχε πρόβλημα με τον ανάδοχο. Τα προβλήματα λύθηκαν, από την αρχή του χρόνου έγινε επανεκκίνηση των εργασιών και από τον Μάρτιο και μετά, οι εργασίες εκτελούνται εντατικά και όταν τελειώσει το έργο, τα όμβρια ύδατα θα διοχετεύονται κάτω από την παραλιακή», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top