Ο Ρώσος πρέσβης στο Star: Απαραίτητα τα ρωσικά στρατιωτικά αντίμετρα

Η πρώτη αντίδραση για τη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ

Η πρώτη αντίδραση για την αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης έρχεται από τη Ρωσία. Ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Τσαμούρη επιτίθεται στους Αμερικανούς κάνοντας λόγο για στρατιωτικά αντίμετρα.

-Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την Αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη;

«Η Ρωσία τάσσεται κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς. Τέτοιες κινήσεις δεν έχουν κανένα νόημα. Το "πλησίασμα" των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία, θα προκαλέσει τα απαραίτητα ρωσικά στρατιωτικά αντίμετρα! Θεωρούμε την πολιτική της Δύσης και ιδιαίτερα μερικών χωρών εσφαλμένη και κοντόφθαλμη! Δεν είμαστε εμείς εδώ για να "αναλάβουμε" αυτές τις επιθετικές και μη φιλικές κινήσεις».

-Θεωρείτε την Ελλάδα φίλη - χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο;

«Θεωρούμε την Ελλάδα ως πολύ φιλική χώρα! Έχουμε έναν πολύ καλό πολιτικό διάλογο». 

-Το καλοκαίρι τα αεροσκάφη Μπεριέβ και Ιλιούσιν συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών. Πιστεύετε ότι αυτό αποτελεί ένα παράδειγμα του τί μπορούν να πετύχουν με τη συνεργασία τους Αθήνα και Μόσχα; 

«Οι Έλληνες φίλοι μας ήταν πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Έχουμε πολλά καλά παραδείγματα της επωφελούς συνεργασίας μας. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε καλές προοπτικές και υπάρχει βούληση κι από τις δυο πλευρές». 

Το Star μπήκε στο επιβλητικό ιστορικό κτίριο της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα. Ο πρέσβης είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ένας μικρός "θησαυρός" στην καρδιά της Αθήνας! Χτίστηκε στο τέλος του 19ου αιώνα. Εδώ διεξάγονται εκδηλώσεις, δεξιώσεις, οι διμερείς μας συνομιλίες».

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top