Γεωργιάδης: Δεν μπορεί να δίνει το κράτος συνέχεια επιδόματα

«Λυπάμαι για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη βόρεια Ελλάδα»

«Όχι» σε νέα μέτρα στήριξης για τις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Δεν μπορεί να δίνει το κράτος συνέχεια επιδόματα, δεν αντέχει η οικονομία νέο γύρο παροχών», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας πως την ευθύνη την έχουν όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν.

Γεωργιάδης: Παράταση στα μέτρα στήριξης για τις τιμές της ενέργειας

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως λυπάται για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας πως η Θεσσαλονίκη είναι στο 53%. 

Όπως τόνισε, τον τελευταίο καιρό όντως τα ποσοστά των θανάτων στη χώρα μας από κορωνοϊό είναι αυξημένα, κάτι που οφείλεται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού γενικά στην Ελλάδα.

«Η βόρεια Ευρώπη έχει λιγότερους νεκρούς, γιατί έχει εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού, ενώ εμείς είμαστε στο 65%», είπε.

Όσον αφορά το κύμα ακρίβειας, που επελαύνει στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως η χώρα μας έχει χαμηλότερο πληθωρισμό από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Τόνισε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε κάνει μόνο μειώσεις φόρων και καμιά αύξηση.

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, πως όσο η ανάπτυξη προχωράει, με αυτούς τους ρυθμούς, τότε η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει κι άλλα μέτρα μείωσης της φορολογίας και ανακούφισης των πολιτών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top