Παραιτήθηκε ο Π. Αρκουμανέας από πρόεδρος του ΕΟΔΥ 

Έκανε αποδεκτή την παραίτηση ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης

Υπέβαλλε την παραίτησή του πριν από λίγο ο Παναγιώτης Αρκουμανέας από τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ, την οποία ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε αποδεκτή.   

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Έρχεται «ανασχηματισμός» από την κυβέρνηση 

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την παραίτηση του κ. Αρκουμανέα αναφέρεται συγκεκριμένα: 

«Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την αποδέχτηκε και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας». 

Εύα Αντωνοπούλου: Το ενσταντανέ με τον σύζυγό της Παναγιώτη Αρκουμανέα

Όπως είχε μεταδώσει πριν λίγες ημέρες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η παραίτηση του μέχρι τώρα προέδρου του ΕΟΔΥ αναμενόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης, με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλο να είναι ένας εκ των υποψηφίων.        

Ο κ. Αρκουμανέας σε ανάρτησή του στο Facebook ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον ΕΟΔΥ, αναφέροντας:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 2.500 εργαζομένους του ΕΟΔΥ, το επιστημονικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες μου. Τους εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους.

Τέλος, κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό –ας μου επιτραπεί– θα ήθελα να δηλώσω πως τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου, και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για «καρατομήσεις των υπευθύνων της διαχείρισης της πανδημίας»
 
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει για την παραίτηση Αρκουμανέα:


«Ο κ. Μητσοτάκης που ανά δυο μήνες πανηγυρίζει για την «επιτυχή» διαχείριση της πανδημίας, μέσα σε ενάμισι μήνα καρατόμησε όλους όσους τη διαχειρίστηκαν με τα σημερινά καταστροφικά αποτελέσματα. Μετά τους υπουργούς Υγείας, τώρα σειρά πήρα και ο επικεφαλής των διπλών βιβλίων καταγραφών και του μπάχαλου του ΕΟΔΥ. 
 
Το μόνο που αφήνουν πίσω τους είναι την πανδημία εκτός ελέγχου, με τη χώρα μας να είναι τρίτη σε  θανάτους ανά 100.000 πολίτες στην ΕΕ εδώ και ένα μήνα, την απαξίωση των επιστημόνων που ετοιμάζονται να πάρουν σειρά και αυτοί ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, την παταγώδη αποτυχία στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και μια κοινωνία βαθιά διχασμένη, μήπως και κρυφτούν οι ευθύνες τους. 
 
Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε, όσους μπροστινούς του και να διώξει».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top