Στην Αθήνα ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Ιμάμογλου -Συνάντηση με Μπακογιάνη

Θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην Αθήνα βρίσκεται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ως επίσημος προσκεκλημένος του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Οι δύο δήμαρχοι συναντήθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους οι δύο δήμαρχοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη μπορούν να χτίσουν γέφυρες ειρήνης και να προχωρήσουν από κοινού στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και εκείνων που υπερβαίνουν τα σύνορα των δύο χωρών.

«Τα προβλήματα λύνονται από κάτω προς τα πάνω. Άνθρωποι τα δημιουργούν και άνθρωποι τα λύνουν. Ακόμα και αν τα δημιουργούν οι κυβερνήσεις ή -για να είμαι ακριβής- τα καθεστώτα, μπορούν να τα λύσουν οι λαοί», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

«Η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες δεν είναι μία από τις λύσεις, είναι η μοναδική λύση», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, σημειώνοντας πως ότι η Κωνσταντινούπολη και η Αθήνα είναι δύο πόλεις που τις συνδέει κοινή μοίρα.

Μπακογιάννης - Ιμάμογλου

Θερμή υποδοχή επεφύλασσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Στη συνέχεια οι δύο δήμαρχοι επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έγιναν δεκτοί σε συνάντηση διάρκειας μισής ώρας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο Πολιτισμός και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής.

Μητσοτάκης Ιμάμογλου Μπακογιάννης

Οι δύο δήμαρχοι, Μπακογιάννης και Ιμάμογου, έγιναν δεκτοί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτακη, στο Μέγαρο Μαξίμου / Πηγή φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Το απόγευμα, ο δήμαρχος Αθηναίων θα συνοδεύσει τον κ. Ιμάμογλου σε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ενώ στις 21:00 θα επισκεφθούν το Ηρώδειο προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση «Monica Bellucci, Maria Callas: Letters and Memories».

Στο πλαίσιο της ξενάγησης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα, αύριο Τετάρτη στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά, ενώ στη συνέχεια ο κ. Ιμάμογλου θα επισκεφθεί -συνοδεία του δημάρχου Αθηναίων- την περιοχή της πλατείας Συντάγματος και το Ζάππειο, προκειμένου να δουν τα έργα αστικής ανάπλασης που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην έκθεση «Portals» του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, στη Λένορμαν, ενώ ο κ. Ιμάμογλου θα αναχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης για την Κωνσταντινούπολη.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top