Μητσοτάκης στην EUMED 9: Προσήλωση στους στόχους για την Ενωμένη Ευρώπη   

Τι ανέφερε για την κλιματική αλλαγή και τα γεωπολιτικά ζητήματα

Στη Διακήρυξη της Αθήνας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην προσήλωση στην επίτευξη των στόχων για την Ευρώπη και σε γεωπολιτικά ζητήματα αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED 9). 

Μητσοτάκης, Μακρόν, Ντερ Λάιεν και άλλοι ηγέτες στη σύνοδο EUMED9 στην Αθήνα

Μητσοτάκης, Μακρόν, Ντερ Λάιεν και άλλοι ηγέτες στη σύνοδο EUMED9 στην Αθήνα    

Τετ α τετ Μητσοτάκη - Ντράγκι ενόψει της Συνόδου των EUMED 9

O Κ. Μητσοτάκης ανέφερε συγκεκριμένα στη δήλωσή του:  

EUMED 9: Αυτή είναι η Διακήρυξη της Αθήνας για την κλιματική αλλαγή 

Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύνοδο EUMED9

O Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύνοδο EUMED 9

 

«Κυρίες και κύριοι,
 
Με μεγάλη μου χαρά καλωσορίζω στην Αθήνα τους ομολόγους μου, αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, στην επισήμως 1η Σύνοδο MED 9, αφου προστέθηκαν πλέον η Σλοβενία και η Κροατία. 
 
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στην ατζέντα θα έχουμε το ζήτημα της κλιματικής κρίσης τις συνέπειες της οποίας αντιμετωπίζει η Μεσόγειος σήμερα.
 
Θα έχουμε την ευκαιρία να υιοθετήσουμε τη Διακήρυξη της Αθήνας, η οποία θέτει τις προτεραιότητες των χωρών της Μεσογείου και του Ευρωπαϊκού Νότου, για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η οποία επηρεάζει ιδιαίτερα την κοινή μας θάλασσα, τη Μεσόγειο.
 
Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά γεωπολιτικά και άλλα ζητήματα, από το Αφγανισταν έως την πανδημία Covid. Και φυσικά θα είναι μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στην επίτευξη των σημαντικών στόχων που έχουμε θέσει, να έχουμε μετατρέψει την Ευρώπη στην πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως τα μέσα του αιώνα.
 
Επομένως, ελπίζω πως θα έχουμε πολύ παραγωγικές συναντήσεις και με χαροποιεί ότι καταφέραμε να διευρύνουμε το σχήμα MED 7, που πλέον περιλαμβάνει τους φίλους μας από τη Σλοβενία και την Κροατία». 

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ηχηρό μήνυμα και στην Τουρκία εκ μέρους του EUMED 9, καλώντας την να σταματήσεις τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο και να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, τη Σύμβαση του οποίου έχουν υπογράψει όλες οι μεσογειακές χώρες της ΕΕ.             
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top