Τετ α τετ Μητσοτάκη - Ντράγκι ενόψει της Συνόδου των EUMED 9

Στην ατζέντα και το προσφυγικό

Kατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου των EUMED9 στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στην ατζέντα της συνάντηση βρέθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος όπως το προσφυγικό - μεταναστευτικό και οι αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής ξεκίνησαν στις 15:30 με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στη Μεσόγειο και θα συμμετάσχει και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο πρωθυπουργός στη συνάντηση υποδέχεται τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, τον πρωθυπουργό της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Γιάνετς Γιάνζα και της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς. 

Την Πορτογαλία θα την εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, καθώς ο ο Πορτογάλος πρόεδρος, Αντόνιο Κόστα, παρέμεινε στη χώρα λόγω της διεξαγωγής δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top