Νέα μέτρα στήριξης προανήγγειλε ο Γεωργιάδης – Τι είπε για τις αυξήσεις

«Συνεχείς οι έλεγχοι για τις ανατιμήσεις στην αγορά»

«Εφόσον οι προβλέψεις για τη μεγάλη ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία επιβεβαιωθούν, θα υπάρχει, εάν χρειαστεί, ο δημοσιονομικός χώρος για να ληφθούν και επιπλέον μέτρα στήριξης».

Αυτό ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας «παράθυρο» για επιπλέον μέτρα στήριξης των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο κύμα ανατιμήσεων, που χτυπάει την αγορά, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα του πληθωρισμού και των αυξήσεων.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πόσο θα αυξηθούν οι λογαριασμοί - Δείτε παραδείγματα

Όπως εκτίμησε, μετά τα Χριστούγεννα, θα αρχίσει την πτωτική πορεία του ο πληθωρισμός.

Παροχή δωρεάν στέγης σε νέα ζευγάρια εξετάζει η κυβέρνηση

Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην κερδοσκοπήσουν κάποιοι επιχειρηματίες με αφορμή τις αυξήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας.

Το κράτος θα καλύψει την αύξηση στο ρεύμα

«Το κράτος θα καλύψει όλη την αύξηση στο ρεύμα στο μέσο νοικοκυριό, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν κλειστά συμβόλαια με ΔΕΗ και είναι προστατευμένες», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε τον λιγνίτη όχι μόνο ως την πιο ρυπογόνα αλλά και την πιο ζημιογόνα πηγή ενέργειας για τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος του χρόνου έρχεται νέο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ώστε να ενσωματωθούν άμεσα στο σύστημα οι δεκάδες νέες επενδύσεις και να πέσουν οι τιμές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top