Σχολεία: Επτά δωρεάν τεστ σε μαθητές που θα κάθονται κοντά σε κρούσμα

Τέσσερα τεστ για τους υπόλοιπους μαθητές της τάξης

Επτά δωρεάν τεστ θα δίνονται και θα πρέπει να κάνουν οι μαθητές, που θα κάθονται κοντά σε μαθητή, που θα διαπιστωθεί θετικός στον κορωνοϊό. 

Αυτό τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπου σημείωσε πως οι υπόλοιποι μαθητές (δηλαδή όσοι δεν κάθονται κοντά στο κρούσμα) θα κάνουν τέσσερα δωρεάν τεστ.

«Σε περίπτωση κρούσματος, όλοι οι μαθητές του τμήματος (εκτός των εμβολιασμένων) θα κάνουν 4 τεστ την εβδομάδα εκείνη: δύο δωρεάν εργαστηριακά τεστ (rapid) και δυο δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) που κάνουν κάθε εβδομάδα. Οι μαθητές, που κάθονται κοντά στον συμμαθητή τους, ο οποίος νόσησε, θα κάνουν 7 δωρεάν τεστ: 1 τεστ κάθε ημέρα!», είπε ο κ. Οικονόμου. (σ.σ.: δεν το διευκρίνησε αλλά πιθανότατα εννοεί 2 rapid και 5 self test).

Self test - σχολεία: Πώς θα βγάλετε τη σχολική κάρτα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Φέτος υπάρχει το πολύτιμο δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο, το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν, για όλους τους μαθητές άνω των 12 ετών και για τις οικογένειές τους. Τα τμήματα πέρυσι έκλεισαν κυρίως για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στα μέλη των οικογενειών των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Σήμερα οι οικογένειες είναι σε μεγάλο βαθμό εμβολιασμένες, και όσοι δεν είναι, μπορούν να εμβολιαστούν δωρεάν. Οι εκπαιδευτικοί μας, έχουν εμβολιασθεί σε ποσοστό περίπου 80% και η ασπίδα ανοσίας αυξάνεται, συμπεριλαμβάνοντας όσους επιπλέον έχουν νοσήσει», είπε.

«Η Πολιτεία θα κάνει ό,τι χρειάζεται, ότι απαιτείται μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, έτσι ώστε τα παιδιά να είναι στις αίθουσες», ξεκαθάρισε.

Τι είπε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου, λέγοντας ότι πρώτα θα γίνει στους ανοσοκατασταλμένους και μετά βάσει των συστάσεων της επιτροπής θα υπάρχουν ανακοινώσεις.

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση

Σχετικά με πιθανή επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις και πως «η προσοχή μας είναι στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top