Κεραμέως: «Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω»

Τα «ανοικτά σχολεία» το επόμενο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης

Η λειτουργία των σχολείων με δια ζώσης μάθημα είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα που θέλει να κερδίσει η κυβέρνηση.

Αυτό, άλλωστε, ξεκαθάρισε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του από το Δαμάσι, όπου έδωσε το παρών για τον αγιασμό και τα εγκαίνια του νέου δημοτικού σχολείου.

«Θέλουμε τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά. Και για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να τηρούνται πλήρως τα μέτρα τα οποία μας έχουν υποδείξει οι ειδικοί. Να φοράμε τις μάσκες μας, να κρατάμε τις αποστάσεις, να κάνουμε τα συχνά τεστ μας έτσι όπως μας έχουν υποδείξει οι ειδικοί, προκειμένου να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα παιδιά στο φυσικό τους χώρο που δεν είναι άλλος από το σχολείο», είπε ο πρωθυπουργός.

Self test - σχολεία: Πώς θα βγάλετε τη σχολική κάρτα

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου.

«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, δίνοντας βαρύτητα στον εμβολιασμό, προκειμένου να μην ξανακλείσουν τα σχολεία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος μίλησε σήμερα στον Σκάι.

Μητσοτάκης: Θέλουμε να κρατήσουμε ανοικτά τα σχολεία

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τα περίπου 800.000 τεστ, που έγιναν με το χθεσινό άνοιγμα των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά, βρέθηκαν μερικές εκατοντάδες παιδιά θετικά, ή όπως χαρακτηριστικά είπε «μία τάξη μεγέθους 1.000-1.500 παιδιών».

Κεραμέως: Δεν υπάρχει πρωτόκολλο για οριζόντιο κλείσιμο σχολείων

Η υπουργός Παιδείας, από την πλευρά της, κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Απευθύνομαι σε κάθε γονέα. Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα. Πρέπει να τα προστατέψουμε», ανέφερε.

Όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία της υγείας, αλλά παράλληλα προτεραιτότητά της είναι η διά ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών.

«Αν καταστεί αναγκαίο, θα κλείσουν μεμονωμένα τμήματα σχολείων, αλλά δεν υπάρχει πρωτόκολλο για οριζόντιο κλείσιμο», σημείωσε.

Σύμφωνα με την ίδια, εάν υπάρχει κρούσμα σε τάξη, οι μαθητές θα κάνουν 7 rapid test την εβδομάδα, τα οποία θα παρέχονται δωρεάν από το κράτος.

Πάντως, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το σχολείο θα είναι ελαστικό στις απουσίες των παιδιών σε περίπτωση κρούσματος, ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top