Μητσοτάκης: Θέλουμε να κρατήσουμε ανοικτά τα σχολεία

Στο νέο δημοτικό στο σεισμόπληκτο Δαμάσι για τον αγιασμό o πρωθυπουργός

Στον αγιασμό στο νέο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου, που έγινε στις 9.30, έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με δασκάλους, μαθητές, αλλά και κατοίκους της περιοχής και ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδάκια, ειδικά σε όσα ξεκινούν το δύσκολο ταξίδι της μάθησης φέτος στην πρώτη δημοτικού.

Άνοιγμα σχολείων: Χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή στιγμή και βρίσκομαι με πολλή χαρά στο Δαμάσι για να εγκαινιάσουμε το νέο δημοτικό σχολείο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 Ο πρωθυπουργός είπε πως οι σχέσεις εμπιστοσύνης κράτους – πολιτών ενδυναμώνονται όταν υπάρχει συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. «Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να κάνουμε πράξη αυτή τη δέσμευση, που δώσαμε στους κατοίκους της περιοχής», σημείωσε.

«Το έργο μας δεν έχει τελειώσει. Έχουμε καλύψει τις πρώτες ανάγκες, το μέλημά μας τώρα στρέφεται στην όσο το δυνατόν ταχύτερη ανακατασκευή των σπιτιών που καταστράφηκαν», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην πανδημία, είπε πως «θέλουμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά» και υπογράμμισε την ανάγκη να τηρούνται πιστά όλα τα μέτρα προστασίας, ώστε τα παιδιά να παραμείνουν «στον φυσικό τους χώρο για μάθηση, τα σχολεία».

Στις 11:30 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Φάρσαλα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Αυγούστου παραδόθηκε σε χρόνο - ρεκόρ το νέο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι.

Το κτίριο χτίστηκε στη θέση εκείνου που είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια του καταστροφικού σεισμού στην Ελασσόνα τον περασμένο Μάρτιο.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top