Μητσοτάκης από ΔΕΘ: «Όχι ξανά γενικό lockdown» - Επέκταση της τρίτης δόσης

«Φρένο» Μητσοτάκη στην επέκταση της υποχρεωτικότητας

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με την πανδημία στην 85η ΔΕΘ/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (12/09)

Η αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη δόση ξεκινά για όλο και περισσότερους πολίτες, όπως προδιέγραψε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην ερώτηση του Star σήμερα στη συνέντευξη Τύπου της 85ης ΔΕΘ. Εκτός από τους ανοσοκατασταλμένους πολίτες, έπονται οι πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι, με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, πολίτες που έκαναν το εμβόλιο 8 μήνες πριν θα πρέπει να κάνουν μια αναμνηστική δόση. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να πάρουν σειρά και οι υγειονομικοί, για τους οποίους ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός. 

Μητσοτάκης - ΔΕΘ: Για ποιους θα είναι υποχρεωτική η 3η δόση εμβολίου  

«Φρένο» Μητσοτάκη στην επέκταση της υποχρεωτικότητας

Προσωρινά, δε, ο πρωθυπουργός έβαλε φρένο στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες εκτός των γιατρών και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας. Δεν απέκλεισε οριστικά το ενδεχόμενο, δήλωσε όμως ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις του και παρέπεμψε το θέμα σε αξιολόγηση σε δεύτερο χρόνο.

Μητσοτάκης - ΔΕΘ:  Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε κατά τομέα

«Όχι ξανά γενικό lockdown»

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξανακλείσει η κοινωνική και οικονομική ζωή, δηλαδή να υπάρξει γενικό lockdown. Διεμήνυσε ότι στόχος είναι να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία μέσα στη χρονιά. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top