Σχέδιο αναπλήρωσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Υπέρ των καθολικών εμβολιασμών ο ΣΥΡΙΖΑ

Ένα βήμα πιο κοντά στην  επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών είναι η κυβέρνηση. Γι’ αυτό και δεν συζητά το σενάριο παράτασης στην προθεσμία που έχει δοθεί στους υγειονομικούς.

Έρχονται οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί – Ποιους θα αφορούν

Στο Υπουργείο Υγείας έχουν καταρτίσει λίστες για αναδιάταξη δυνάμεων, προσλήψεις νέου προσωπικού με τρίμηνες συμβάσεις και ετοιμάζουν ανάθεση διοικητικού έργου εκτός ΕΣΥ.

Γιατί δε σκοπεύουν να δώσουν παράταση στους υγειονομικούς και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι πρώτης Σεπτεμβρίου θα βγουν σε αναστολή.

Μάλιστα σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται το μέτρο της υποχρεωτικότητας να επεκταθεί και στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, παρότι το υπουργείο άμυνας δηλώνει ότι δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις ακόμη. 

Λόγω της ιδιαιτερότητας όμως αυτών των υπηρεσιών θα υπάρξουν εξατομικευμένες προσεγγίσεις, δηλαδή διαφορετικές ταχύτητες.


Στο τραπέζι  είναι σε δεύτερο χρόνο η επέκταση της υποχρεωτικότητας  και στον ιδιωτικό τομέα με πρώτο τομέα την εστίαση όπου τα δύο εβδομαδιαία τεστ μπορεί να αντικατασταθούν από υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ο στόχος της κυβέρνησης; Είναι να γίνουν άλλο ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί και από τα 6 εκ. περίπου να φτάσουμε στα 7.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει ότι το όπλο κατά της πανδημίας είναι το εμβόλιο και τάσσεται υπέρ του καθολικό εμβολιασμού. Απορρίπτει όμως τις αναστολές εργασίας  των υγειονομικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε σύσκεψη παρουσία και του Παύλου Πολάκη  ξεκαθάρισε ότι πρέπει να υπάρχει ενιαία φωνή για τους εμβολιασμούς.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς.

 Για εσωτερικές αντιφάσεις  στον ΣΥΡΙΖΑ μιλά η Νέα Δημοκρατία.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top