Χαρδαλιάς: Σε ξενοδοχεία με κρατικά έξοδα θα φιλοξενηθούν οι πυρόπληκτοι

«Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα» - 81 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Η έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για τα πύρινα μέτωπα

Σε έκτακτη ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη, με κύριο αυτό της Βαρυμπόμπης, προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Χρυσοχοΐδης για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Δε μας βρίσκει αποετοίμαστους»

«Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών. 

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Πύρινη κόλαση - Κάηκαν σπίτια

«Μπροστά στον κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα», πρόσθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ έκανε γνωστό πως με έξοδα του κράτους οι πολίτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία.  Αυτό επετεύχθη μετά από επικοινωνία του υπουργού Τουρισμού με τους ξενοδόχους της Αθήνας. Πληροφορίες μέσω του ΕΟΔΥ στο 1135.

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, «μετράμε 81 δασικές πυρκαγιές στην επικράτεια το τελευταίο 24ωρο. Σαράντα μέτωπα είναι ανοικτά με σημαντικότερη πυρκαγιά αυτή που εκδηλώθηκε στις 13:25 στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης σε δασική έκταση».

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αθήνας

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η κινητοποίηση και η επέμβαση ήταν άμεση δεδομένου ότι στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν ήδη σε διασπορά δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 520 πυροσβέστες με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, 9 ελικόπτερα, καθώς επίσης και 7 αεροσκάφη. Ενημέρωσε επίσης, ότι μέχρι στιγμής έχουν επέμβει σε τουλάχιστον 315 περιπτώσεις για συνδρομή στην απομάκρυνση και στον απεγκλωβισμό ατόμων.

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τρία κύρια μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, στις Αδάμες και στους Θρακομακεδόνες. «Είναι μια επικίνδυνη πυρκαγιά που εξελίσσεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες», πρόσθεσε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top