Καύσωνας: Και ο Στρατός με την ΕΛ.ΑΣ. στη μάχη κατά των πυρκαγιών

Μεικτές περιπολίες σε επικίνδυνα σημεία λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών

 
Και οι Ένοπλες Δυνάμεις μπαίνουν στη «μάχη», μαζί με την Ελληνική Αστυνομία, για την πρόληψη των πυρκαγιών, λόγω και των ιδιαίτερων μετεωρολογικών συνθηκών το φετινό καλοκαίρι, όπως ο πολυήμερος καύσωνας, που έχει προκαλέσει  συναγερμό στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Πυροσβεστικό Σώμα.      

Καύσωνας: Στράβωσαν ράγες του τρένου από τη ζέστη στην Αττική! 

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μαζί με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ύστερα από σύσκεψη,  «όλοι μαζί κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, ιδιωτικός τομέας, και πολίτες θα συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να προλάβουμε να αποτρέψουμε δυσάρεστες καταστάσεις».

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους - Παύση εργασίας 12:00-16:00

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή όπου χρειάζεται και των Ενόπλων Δυνάμεων σχηματίζουν μεικτές περιπολίες για τον εντοπισμό σημείων που μπορούν να δημιουργήσουν και να δημιουργηθούν πυρκαγιές, ενώ υπογράμμισε ότι τα εναέρια μέσα που διαθέτει η Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα θα επιχειρούν όλες τις μέρες και ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες, ούτως ώστε να υπάρξει άμεση προσβολή σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Φωτιά στην Αχαΐα: Καίγονται σπίτια - Εκκενώνεται το Σούλι

Επιπλέον, καθημερινές περιπολίες πεζές και εποχούμενες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την περιφέρεια θα δώσουν βαρύτητα στον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα αλλά ταυτόχρονα και στον άμεσο εντοπισμό πιθανών εστιών ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση και να αποφύγουμε την κλιμάκωση. Όπως τόνισε εξάλλου, η τοπική αυτοδιοίκηση με τον συντονισμό του υπουργείου Εσωτερικών θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για όλες τις σχετικές ενέργειες από μέρους της.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε επίσης τους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή δραστηριότητα η οποία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ διεμήνυσε ότι η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική είναι σε πλήρη ετοιμότητα σύμφωνα με όσα ορίζει το σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ για τις δασικές πυρκαγιές έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για άμεση προσβολή οπουδήποτε υπάρξει πρόβλημα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κηφισιά - Κάηκαν χόρτα σε ρεματιά

«Οφείλουμε να είμαστε όλοι εξαιρετικά προσεκτικοί, να αναβάλλουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και μετά στη συνέχεια οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να απέχουν από κάθε δραστηριότητα στο φυσικό περιβάλλον που μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top