Θεοχάρης: Τοπικά lockdowns όπου και για όσο χρειάζεται

«Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε τα μέτρα που πρέπει»

Χάρης Θεοχάρης

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δε θα διστάσει να πάρει νέες αποφάσεις για τοπικά lockdown, τύπου Μυκόνου, όπου χρειαστεί, στέλνει ο Χάρης Θεοχάρης.

«Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε τα μέτρα που πρέπει, οπουδήποτε αυτό απαιτείται και για όσο χρειάζεται. Αυτό είναι σαφές και αδιαπραγμάτευτο», αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Θεοχάρης: Ο εμβολιασμός το μόνο διαβατήριο για να μείνει η χώρα ανοιχτή

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως με τις αποφάσεις για τη Μύκονο η κυβέρνηση έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας, αντανακλαστικών, επαγγελματισμού και προσήλωσης στη διασφάλιση της υγείας κάθε φιλοξενούμενου και κάθε Ελληνα πολίτη.

«Το μεγαλύτερο ζήτημα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε δεν ήταν το αν θα είμαστε ανοικτοί ή κλειστοί, αλλά τα μέτρα που θα παίρναμε για την προστασία επισκεπτών και ντόπιων», αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση μέχρι τώρα και τις προοπτικές της, ο υπουργός Τουρισμού σημειώνει πως τον Ιούνιο βρισκόταν στο 40%-50% του Ιουνίου του 2019, τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου στο 50%-60% και τώρα πλέον προσεγγίζει το 60%-70%.

Επίσης, εξηγεί πώς προκλήθηκαν τα προβλήματα με τα ξενοδοχεία καραντίνας, γιατί άλλαξαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τι θα γίνει με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εργαζομένων στον τουρισμό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top