Κορωνοϊός: Λουκέτο επτά ημερών και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κλαμπ της Αθήνας

Προειδοποίηση Γεωργιάδη για αυστηρότερα πρόστιμα

Λουκέτο 7 ημερών και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική, το οποίο δεν τηρούσε τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, επέβαλαν οι αρχές.

«Χθες (σ.σ. το Σάββατο 24 Ιουλίου) το βράδυ αναγκαστήκαμε να κλείσουμε κάποιο κέντρο. Πιάσαμε ένα κέντρο στην Αττική, με πάρα πολύ κόσμο, όλοι όρθιοι να χορεύουν, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο. Το κλείσαμε για 7 ημέρες κι επιβάλαμε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Οι νόμοι ισχύουν για όλους», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι.

Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα και για τους 12-15 ετών

«Είναι πολύ λυπηρό να είμαστε σε αυτή την περιπέτεια, να ξεκινάει ο Αύγουστος και να είμαστε όλοι σε αγωνία να μείνει η πανδημία υπό έλεγχο και κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων να υποκρίνονται ότι δεν καταλαβαίνουν», συμπλήρωσε. 

Μάλιστα, ο υπουργός είπε ευθέως πως λυπάται που το «λουκέτο» είναι μόνο για 7 ημέρες, αφήνοντας ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο οι ποινές, σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα.

Υποχρεωτικό εμβόλιο: Τι θα γίνει με την εστίαση

Όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το ενδεχόμενο να ισχύσει και στον κλάδο της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως δεν είναι ούτε απλή ούτε εύκολη απόφαση.

«Η Επιτροπή Βιοηθικής, η οποία εξετάζει όλα τα δεδομένα, εισηγείται στον υπουργό Υγείας και εκείνος αποφασίζει», σημείωσε.

Ωστόσο, πρόσθεσε με νόημα πως «ασφαλώς για την εστίαση είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να είναι όλοι εμβολιασμένοι».

Απάντηση Μητσοτάκη στους αντιεμβολιαστές με το άρθρο 25 του Συντάγματος

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε ως «ντροπή» την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), η οποία δήλωσε αντίθετη στoν υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.

«Αν ένας υγειονομικός είναι ανεμβολίαστος και ασυμπτωματικός, μπορεί να σκοτώσει ασθενείς. Η ΠΟΕΔΗΝ παρέχει πέπλο προστασίας σε ανεύθυνους υγειονομικούς που δε θέλουν να εμβολιαστούν», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top