Βέλη από Πελώνη σε Τσίπρα για την επίσκεψη στη Μύκονο

Τσίπρας: Δεν είναι αστοχία αλλά κυβερνητική ανικανότητα

Βέλη στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Μύκονο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στο νησί μετά τα περιοριστικά μέτρα, που επιβλήθηκαν και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, εξαπέλυσε η Αριστοτελία Πελώνη.

«Ο κύριος Τσίπρας σπεύδει κάθε φορά να ανακοινώσει μια καταστροφή που δεν επέρχεται και καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτικός και να μην δυσφημίζει τη χώρα στο εξωτερικό», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ξανανοίγει» η Μύκονος τη Δευτέρα! Επιστρέφει η μουσική

Όπως τόνισε, στη Μύκονο επιβλήθησαν περιοριστικά μέτρα και όχι lockdown. Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση εξετάζει να εφαρμόσει «μοντέλο Μυκόνου» και σε άλλα νησιά, είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο.

Σπάει το «φράγμα» των 10 εκατομμυρίων εμβολίων

Οι εμβολιασμοί αναμένεται σήμερα να σπάσουν το «φράγμα» των 10 εκατομμυρίων δόσεων.

«Ήδη, πάνω από 5.520.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση και 4.730.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους», είπε η κυρία Πελώνη.

Τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώνεται αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού, που κλείνονται από τους νέους, με την κυβερνητική εκπρόσωπο να χαρακτηρίζει ως πολύ θετικό το γεγονός ότι συμπολίτες μας που ήταν επιφυλακτικοί αναθεωρούν τη στάση τους και προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα.

Δραματική έκκληση Μητσοτάκη σε εκπαιδευτικούς: Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε!

«Αυτή τη στιγμή μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν άμεσα -ακόμη και αυθημερόν- με όποιο εμβόλιο θέλουν, όλοι οι συμπολίτες μας ηλικίας 18 ετών και άνω» είπε.

Παράλληλα, μπορούν να κλείσουν ραντεβού οι γονείς ή κάποιος που ανήκει στην ίδια οικογενειακά μερίδα για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer.

Εξάλλου, από την περασμένη Τρίτη, άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε οι θεράποντες γιατροί, είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού τομέα, να δηλώνουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να προγραμματιστεί και να γίνει κατ' οίκον ο εμβολιασμός τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Τσίπρας: Δεν είναι αστοχία αλλά κυβερνητική ανικανότητα

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη Μύκονο, στην οποία περιόδευσε προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στο νησί μετά τα περιοριστικά μέτρα, που επιβλήθηκαν και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«H Μύκονος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης. Όταν κάνεις τα ίδια λάθη δεν πρόκειται για αστοχία αλλά ανικανότητα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση κάνει και φέτος ακριβώς τα ίδια λάθη που έκανε και πέρυσι. Άνοιξε χωρίς αυστηρά υγειονομικά μέτρα τις πύλες εισόδου της χώρας. Άνοιξε χωρίς μαζικό τέστινγκ και ιχνηλάτηση. Άνοιξε χωρίς να ενισχύσει τις τοπικές μονάδες Υγείας, τα κέντρα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς. Άνοιξε χωρίς να φροντίσει καν για ξενοδοχεία καραντίνας στους τουριστικούς προορισμούς», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, παρά τα δικά της λάθη, ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες και σημείωσε: «Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να σοβαρευτεί. Ο τουρισμός αλλά και η δημόσια Υγεία είναι πολύ σοβαρά θέματα. Την καλούμε έστω και τώρα να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς, να κάνει εκτεταμένο τέστινγκ και ιχνηλάτηση, να δημιουργήσει έστω και τώρα ξενοδοχεία καραντίνας.».

«Ο ελληνικός τουρισμός και η δημόσια Υγεία είναι κρίσιμα ζητήματα για να αντιμετωπίζονται με αυτήν την αβάσταχτη ελαφρότητα», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top