Δένδιας: Ουδείς ανέχεται την τουρκική παραβατικότητα - Ούτε ο ΟΗΕ και η ΕΕ

Με απόλυτο συντονισμό θα κινηθούν διεθνώς Αθήνα και Λευκωσία 

To video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τη διπλωματική κινητοποίηση της Αθήνας απέναντι στη νέα πρόκληση Ερντογάν για την Κύπρο    

Νέο μήνυμα στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα κινηθούν σε όλα τα επίπεδα διεθνώς απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα, για το ζήτημα της Αμμοχώστου, έστειλε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από  τη Λευκωσία, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.    

Δένδιας από Κύπρο: Ο Αττίλας κινήθηκε πάλι - Η παρανομία δεν είναι Δίκαιο   

Ο κ. Δένδιας δήλωσε συγκεκριμένα, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας:   

Μήνυμα Δένδια σε Άγκυρα από το Ισραήλ: Απαράδεκτη η στάση της στο Κυπριακό

«Είχα την τιμή να γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη, με την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, και των δύο ομάδων μας. Είχαμε μία εκτενή συζήτηση για τα επόμενα βήματα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας.

Από εκεί και πέρα, σε απόλυτο συντονισμό θα κινηθούμε και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε όλα τα διεθνή fora. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε, νομίζουμε, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ανεχθούν την τουρκική παραβατικότητα, την επιβολή τετελεσμένων επί του εδάφους».

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε επίσης, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top