Έπιασε... σκούπα ο Κωστής Χατζηδάκης

Επισκέφτηκε τον Φάρο Τυφλών στην Καλλιθέα

Ο Κωστής Χατζηδάκης

Τον Φάρο Τυφλών επισκέφτηκε την Πέμπτη, 1η Ιουλίου, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από την αρμόδια υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου, και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη.

Οι κ.κ. Χατζηδάκης, Μιχαηλίδου και Σταμάτης, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Φάρου Τυφλών και στα εργαστήρια, όπου απασχολούνται 20 άτομα με προβλήματα όρασης.

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταδικάσει τους νέους σε χαμηλές συντάξεις

Επισκέφθηκαν το Μουσείο Αφής, που είναι το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα και ένα από τα πέντε στον κόσμο που απευθύνονται κυρίως σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Ο πρόεδρος του σωματείου Εμμανουήλ Μπασιάς, τα μέλη της διοίκησης και οι εργαζόμενοι, περιέγραψαν το έργο και τις δραστηριότητες του σωματείου, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στάθηκαν ειδικότερα στο ζήτημα της επαρκούς χρηματοδότησης και της αγοράς των προϊόντων που παράγονται από τον Φάρο Τυφλών από υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου.

«Η δραστηριότητα του Φάρου Τυφλών έχει υψηλή προστιθέμενη αξία. Η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός, όπως οφείλει. Θα στηρίξει όσο περισσότερο γίνεται τον Φάρο. Αυτή η πολιτική πρέπει να μας ενώνει όλους ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις. Δεσμευτήκαμε λοιπόν ότι θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της έγκαιρης και πιο μεγάλης -στο πλαίσιο του δυνατού- χρηματοδότησης, αλλά και για το θέμα της απορρόφησης των προϊόντων του Φάρου θα συνεννοηθούμε τόσο με τις υπηρεσίες του υπουργείου όσο και με τους εποπτευόμενους φορείς, ώστε να αγοράζουν τα προϊόντα», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο Φάρος Τυφλών ήδη από το 1946 επιτελεί σημαντικό έργο με κοινωνική σημασία. Ασχολείται με την επιμόρφωση και την κατάρτιση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Προσφέρει μεταξύ άλλων για τα μέλη του δανειστική βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, θεατρική ομάδα και μαθήματα Braille. Διαθέτει ακόμα εργαστήριο ειδών καθαριότητας, όπου συνάνθρωποι μας με προβλήματα όρασης παράγουν σκούπες, πινέλα κτλ., αλλά και μονάδα κατεργασίας μετάλλων, όπου παράγουν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Χταζηδάκης ανήρτησε φωτογραφίες από την επίσκεψη, με τον ίδιο να κρατά – σε μία εξ αυτών – μία από τις σκούπες, που φτιάχνει ο Φάρος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top