Κορωνοϊός: Μέσα στην εβδομάδα η λίστα με προνόμια για τους εμβολιασμένους

Οι ελευθερίες που ισχύουν από σήμερα για τους εμβολιασμένους

Προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ θα δοθεί σε όσους νέους 18 ως 25 ετών έκαναν ή θα κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Το μπόνους στους νέους που επιλέγουν να εμβολιαστούν ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε σειρά κινήτρων για εμβολιασμούς τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Freedom Pass: Τι είναι και πού θα χρησιμοποιείται η κάρτα των 150 ευρώ

Το λεγόμενο «Freedom Pass» εξαργυρώνεται στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές εντός Ελλάδας. Στα μέσα Ιουλίου μια εφαρμογή σαν ψηφιακο πορτοφόλι για κινητα τηλέφωνα θα είναι έτοιμη ώστε οι νέοι να πληρώνουν είτε ηλεκτρονικά είτε ανέπαφα.

Έρχεται λίστα με προνόμια για εμβολιασμένους

Μέσα στην εβδομάδα έρχεται και η λίστα με διευκολύνσεις και κίνητρα εμβολιασμού. «Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους όπου η χωρητικότητα για αυτούς, για τους εμβολιασμένους δηλαδή, θα μπορεί να αυξηθεί σημαντικά» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενδεικτικά, τα καταστήματα μόνο για εμβολιασμένους θα γεμίζουν πλήρως ενώ τα υπόλοιπα μόνο στο 50%.

Σε ισχύ το νέο πακέτο χαλάρωσης μέτρων 

Οι πρώτες ελευθερίες σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως εδώ και 15 μέρες ισχύουν από σήμερα αφού δεν χρειάζονται σελφ τεστ για να πάνε:

  • στην εργασία τους και
  •  στο γυμναστήριο.

Απόψε είναι και το πρώτο βράδυ χωρίς χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα θα επανέλθουν σε κανονικό ωράριο ενώ σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται έως δέκα άτομα.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το «Freedom Pass»

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για προσπάθεια εξαγοράς των νέων. Για ομολογία αποτυχίας και γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το κίνημα Αλλαγης.

Μενδώνη: Δωρεάν σε κινηματογράφους και θέατρα με την κάρτα των 150 ευρώ

Δωράκια και επικίνδυνη αντίληψη κατηγγειλε το Κομμουνιστικό κόμμα ενώ η Ελληνική Λύση μίλησε για κόμιστρο που χωρίζει τα ελληνόπουλα.

«Να είναι για όλους τους ευάλωτους, όχι μόνο για νέους» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top