Δένδιας για Λευκορωσία: «Δεν έχουμε ξεχάσει την αεροπειρατεία»

«Η Ελλάδα εξετάζει εξετάζει την ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων»

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη για τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Σε συνέντευξή στο Euronews ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να δείξει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει την κοινωνία της Λευκορωσίας στις προσπάθειές της να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα, επισημαίνοντας ότι οι κυρώσεις δεν είναι ενάντια στην οικονομία της Λευκορωσίας, αλλά ενάντια στο καθεστώς της.

Δένδιας από Λουξεμβούργο: Θα επαναλάβουμε τη σαφή άποψη για την Τουρκία

«Δεν έχουμε ξεχάσει το ζήτημα της πειρατείας του αεροσκάφους της Ryanair», τόνισε. «Η Ελλάδα - καθώς το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από την Αθήνα για το Βίλνιους - εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων».

Ερωτηθείς για το αν με αυτές τις κυρώσεις ο Λουκασένκο θα μπορούσε να στραφεί περαιτέρω προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο κ. Δένδιας σημείωσε «ότι αυτό είναι ένα ψεύτικο δίλημμα».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση - λόγω των αρχών της, λόγω των αξιών της, λόγω του DNA της - οφείλει να υποστηρίζει τη δημοκρατία και όσους αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφία», κατέληξε.


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top