Γάμοι 2021: Με 300 άτομα και μουσική, αλλά χωρίς χορό

Διευκρινίσεις για τις δεξιώσεις - Τι ισχύει από την 1η Ιουλίου

Όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σήμερα στην ΕΡΤ

Τα μέτρα χαλαρώνουν από αύριο Σάββατο με τη μουσική να επανέρχεται στην εστίαση, ενώ το ωράριο επιτρεπόμενης κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα (απαγόρευση από τις 01.30 έως 05.00).

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ αλλά και το τι θα ισχύει σε γάμους και βαπτίσεις από την 1η Ιουλίου έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας λήγει στος τέλος του μήνα. Αυτή τη στιγμή οι λοιμοξιωλόγοι μας λένε ότι πρέπει να τηρήσουμε αυτό το ωράριο», εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Τίποτα δεν αλλάζει από τον τρόπο που λειτουργούσαμε πριν. Όπως είχαμε τα ηχεία πριν, έτσι θα ακούμε μουσική και τώρα», είπε αναφερόμενος στο γεγονός ότι επανέρχεται η μουσική στην εστίαση.

Γάμοι 2021: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται από τον Ιούλιο

Το όριο των ατόμων σε γάμους και τις βαφτίσεις αυξάνεται από 100 σε 300. Αυτός ο αριθμός είναι αρκετός σε αυτή τη φάση, είπε ο υπουργός, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι απαγορεύεται ο χορός και ότι θα είναι σε ισχύ μέτρα και κανόνες, όπως οι ροτόντες των 8 ατόμων.

«Τα μέτρα και οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί. Όταν λέμε μουσική, εννοούμε μουσική. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να χορέψουμε. Καθήμενοι» δήλωσε ο υπουργός.

Τέλος, σχετικά με τις επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται σε στοές, η πρόβλεψη για λειτουργία αφορά όλα όσα βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές και μόνο με δύο εισόδους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top