Προνόμια εμβολιασμένων: Η αποκάλυψη του Star για τα κίνητρα που θα δοθούν  

Το σχέδιο της κυβέρνησης για barcode που θα μας ανοίγει όλες τις…  πόρτες!

Η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων ξεκίνησε στην κυβέρνηση, ενώ οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο. Το Star αποκάλυψε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τα κίνητρα που θα δοθούν, αλλά και το πώς η ψηφιακή τεχνολογία θα ανοίγει τις πόρτες στους εμβολιασμένους. 

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση - Εβδομάδα αποφάσεων για νέα μέτρα

Μέσα στα προνόμια που αναμένεται να δοθούν είναι και ένα barcode στο κινητό το οποίο θα δείχνει κάποιος προτού μπει σε κλειστό χώρο, χωρίς να χρειάζεται rapid τεστ η μοριακό τεστ.

Το  σκανάρισμα του barcode φαντάζει ιδανική λύση για τους εργαζόμενους  στην εστίαση, οι οποίοι ζουν συνεχώς με την αγωνία για τις επαφές τους με ανεμβολίαστα άτομα στα καταστήματα που εργάζονται.    

Τα προνόμια όσων εμβολιάσθηκαν -  Πού θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση

Η συζήτηση άνοιξε σε  σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η εκτίμηση είναι πως οι επιχειρηματίες θα σπεύσουν να υιοθετήσουν και το barcode και όλα τα «προνόμια» των εμβολιασμένων, προκειμένου να νοιώσουν και οι ίδιοι και οι πελάτες τους πιο ασφαλείς, 

«Απομονώστε τους Αρνητές» το σύνθημα των εργαζομένων στην Alpha Bank  

Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζητούν πια να εμβολιαστούν οι συναδελφοί τους , ακόμη και υποχρεωτικά. «Απομονώστε τους Αρνητές» είναι το σύνθημα του συλλόγου εργαζομένων της Alpha Bank. 

Ν. Τζανάκης: Κίνητρα για να εμβολιαστούν οι διστακτικοί  

«Η αντιμετώπιση των εμβολιασμένων θα είναι διαφορετική διότι είναι άτομα που είναι ασφαλή για τη δημόσια υγεία»  δηλώνει στο Star  o καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης και προσθέτει: «Δε νομίζω ότι πρέπει να τα ονομάσουμε προνόμια, μπορούν  όμως να λειτουργήσουν ως κίνητρα, ώστε κάποιοι που είναι διστακτικοί να κινηθούν και να εμβολιαστούν. 

Κορωνοϊός: Απρόθυμοι να εμβολιαστούν εμφανίζονται οι άνω των 60 ετών

Ποια άλλα κίνητρα μελετά η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς   

Η κυβέρνηση απευθύνεται πλέον στους «διστακτικούς» με το εμβόλιο. Ενδεικτικό είναι ότι μόλις το 30% των νέων άνω των 18 ετών έχει κλείσει μέχρι στιγμής ραντεβού για να εμβολιαστεί με J&J.

Τι άλλα κίνητρα μελετά η κυβέρνηση για τους εμβολιασμένους; 

•    Ελεύθερες μετακινήσεις
•    Καταργηση των υποχρεωτικών self tests 

Για να χτιστεί το τείχος της ανοσίας, η κυβέρνηση προχωρά και στον κατ' οίκον εμβολιασμό όσων πολιτών δυσκολεύονται να μετακινηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, αυτές τις ημέρες γίνεται ψηφιακή επεξεργασία μητρώων. 

Έτσι η Πολιτεία θα γνωρίζει π.χ.  ποιοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή ποιοι έχουν προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο  και θα δίνει έγκριση για εμβολιασμό στο σπίτι.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top