Χρυσοχοϊδης: Αλλεπάλληλες συσκέψεις για τον «πόλεμο» των συμμοριών

Τι αποφασίσθηκε για την ενίσχυση της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος   

Δύο σημαντικές συσκέψεις με τους επιτελείς του είχε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, καθώς ο «πόλεμος» στον  χώρο της νύχτας παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Εγκληματικότητα: Πόλεμο στις συμμορίες «νονών» κήρυξε ο Χρυσοχοΐδης

Όπως μετέδωσε ο Βάιος Σύρρος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα  Ζαχαρέα, ήταν η πιο κρίσιμη σύσκεψη επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και των αστυνομικών της δίωξης του Οργανωμένου εγκλήματος. 

Τάσος Μπερδέσης: Σχεδόν εξ'επαφής οι πυροβολισμοί σε κεφάλι και στήθος

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος 

Όπως αποφασίστηκε,  από αύριο κιόλας θα υπάρξει άμεση ενίσχυση της αρμόδιας υπηρεσίας δίωξης οργανωμένου εγκλήματος, με τα παρακάτω μέτρα:

1. Σε επίπεδο πληροφοριών, να υπάρχει δηλαδή άμεση και συνεχής ροή πληροφοριών από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες αλλά και της ΕΥΠ, ώστε να υπάρχει πολύ καλύτερη εικόνα της δράσης από την λεγόμενη Greek Mafia. 

2. Ενίσχυση της υπηρεσίας δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος και σε επίπεδο ερευνών. Με υλικοτεχνική υποδομή παρακολούθησης αλλά και σε έμψυχο δυναμικό, συνδρομή δηλαδή από άλλες επίλεκτες αστυνομικές υπηρεσίες, όταν χρειάζεται να γίνουν αστυνομικές επιχειρήσεις. 

Σεπόλια: Μπροστά στα ματιά ενός 15χρονου η μαφιόζικη εκτέλεση

Ήδη εδώ και καιρό έχει γίνει χαρτογράφηση νυχτερινών κέντρων, καταστημάτων και επιχειρήσεων που φαίνεται ότι αποτελούν το επίκεντρο της δραστηριότητας του οργανωμένου εγκλήματος,  καθώς και ο ρόλος του καθένα μέλους ξεχωριστά. Τα στοιχεία αυτά έχουν συμπεριληφθεί στο υπόμνημα που κατατέθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.   

Φάκελο για το οργανωμένο έγκλημα παρέδωσε στον εισαγγελέα ο Χρυσοχοΐδης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top