Συνάντηση Μητσοτάκη και… Peanut με τον Σασόλι 

«Έκλεψε την παράσταση» και πάλι ο σκύλος του Μεγάρου Μαξίμου   

Peanut Μητσοτάκης Σασόλι

Υπό το… άγρυπνο βλέμμα του Peanut, του σκύλου που υιοθετήθηκε από το καταφύγιο αδέσποτων ζώων της Ηλιούπολης, έγινε η συνάντηση  του  πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Μητσοτάκης Peanut Μέγαρο Μαξίμου

Ο Κ. Μητσοτάκης περιμένει τον  Σασόλι υπό το άγρυπνο βλέμμα του Peanut     

Ο Peanut για μία ακόμη φορά «έκλεψε την παράσταση» και έδωσε μια διαφορετική νότα στις φωτογραφίες από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.    
 
 

Οι ευχές του Μητσοτάκη στον γιο του – Η φωτογραφία με τον Peanut

Μητσοτάκης σε Σασόλι: Ανάγκη συνεννόησης και αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ      

Όσον αφορά τη συνάντηση, την ανάγκη συνεννόησης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ με αίσθημα αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης ώστε να υλοποιηθεί το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση, επισήμανε σε αυτή ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Μαξίμου: Ο Peanut… ξεπροβόδισε τη Σέρβα πρωθυπουργό

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Τουρκία τονίζοντας ότι δεν γίνεται να χρησιμοποιούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ως πιόνια «σε ένα μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι». 

Μητσοτάκης: Το κράτος δικαίου δεν τέθηκε εν αμφιβόλω παρά την πανδημία

 

«Την τελευταία φορά που επισκέφτηκες τη χώρα μας ήταν εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης. Και δεν αναφέρομαι στην υγειονομική κρίση του covid, αλλά στην προσφυγική μεταναστευτική-κρίση όταν δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν με κρατική ενθάρρυνση να περάσουν τα σύνορα Τουρκίας και Ελλάδας και να εισέλθουν στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και τότε η Ελλάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων προστάτεψε τα σύνορα της Ελλάδας, τα σύνορα της Ευρώπης» είπε ο πρωθυπουργός. 

Μητσοτάκης  Σασόλι Μαξίμου

Κ. Μητσοτάκης και Ντ. Σασόλι στο Μέγαρο Μαξίμου 

Από την πλευρά του ο Νταβίντ Σασόλι είπε ότι η πανδημία έφερε στο προσκήνιο και το θέμα της επαρκούς λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο όπως είπε πρέπει να αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό, και όχι  με ιδεολογία. 

Όπως είπε οι περιστάσεις, σήμερα, δείχνουν ότι η λειτουργία της Ευρώπης πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική και πρόσθεσε ότι οι δεκαπέντε αυτοί μήνες που προηγήθηκαν «μας δίδαξαν πολλά, μας έδωσαν πολλά μαθήματα. Μας δίδαξαν ότι χρειάζεται να δρομολογήσουμε σε πιο σωστές βάσεις κάποιους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top