Γεωργιάδης: «Δεν αργεί η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας»

«Θα τα ανοίξουμε όλα αν πέσουν τα κρούσματα» ανέφερε ο υπουργός

Προ των πυλών είναι μια νέα χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

«Αν η πανδημία ακολουθήσει έντονη πτωτική πορεία, την Παρασκευή θα ζητήσουμε από την Επιτροπή το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μητσοτάκης: Τα μέτρα θα μείνουν μέχρι να πετύχουμε εθνικό τείχος ανοσίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε πως εάν πέσουν οι αριθμοί της πανδημίας, «τότε θα τα ανοίξουμε όλα όσο μπορούμε πιο γρήγορα, γιατί κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα είναι οικονομικό. Κάθε μέτρο, που λαμβάνουμε, κοστίζει χρήματα».

Γυμναστήρια: Ανοικτό το ενδεχόμενο για self test σε πελάτες

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα γυμναστήρια, τα οποία ανεβάζουν ρολά στις 31 Μαΐου, μετά από πολλούς μήνες, που ήταν κλειστά, λόγω της πανδημίας.

Self tests για όλους τους εργαζόμενους: Τι ισχύει από σήμερα

Όπως εξήγησε, θα υπάρχουν μέτρα, όπως σε κάθε κλάδο, που άνοιξε, όπως στον μέγιστο αριθμό των ατόμων.

Όσον αφορά τα self test, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή υποχρεωμένοι είναι να κάνουν οι υπάλληλοι των γυμναστηρίων. Για το εάν θα απαιτηθεί να κάνουν και οι πελάτες, είπε πως εάν ζητηθεί από την επιτροπή των ειδικών, «δε θα πούμε όχι εμείς».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις σχολές χορού, που επίσης παραμένουν κλειστές. Όπως είπε, θα ανοίξουν μετά το καλοκαίρι, σημειώνοντας πως αυτό έχουν ζητήσει οι ίδιες.

Και η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο τραπέζι 

Στην κυβέρνηση έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν για την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία ξεκινά από τις 00.30 έως τις 5 το πρωί.

Ο κ. Γεωργιάδης πριν λίγες ημέρες ανέφερε ότι από τις αρχές Ιουνίου μπορεί να εξεταστεί παράταση της καταληκτικής ώρας από τις 00:30, που είναι σήμερα.

Όπως όλα δείχνουν, μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχει κατάργηση αυτού του μέτρου. Σήμερα, ο υπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα, τονίζοντας πως «δε θα αργήσει πάρα πολύ η κατάργηση των περιορισμών στην κυκλοφορία».

Υπενθυμίζεται ότι από τις 00:30 το βράδυ, και μέχρι τις 5 το πρωί, η μετακίνηση επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και ατομικής κίνησης με κατοικίδιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top