Aπαγορεύεται το ψάρεμα με μηχανότρατες για 4 μήνες με απόφαση της Αραμπατζή

«Ανάσα» για το θαλάσσιο περιβάλλον από την υφυπουργό Αγρ. Ανάπτυξης     

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την απαγόρευση της αλιείας με μηχανότρατα  

Μεγάλη ανάσα για το θαλάσσιο περιβάλλον δίνει απόφαση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινής Αραμπατζή, να απαγορεύσει στις μηχανότρατες το ψάρεμα για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Αραμπατζή: Επιδότηση 5,7 εκατ. ευρώ σε αλιείς για απόσυρση της βιντζότρατας

Με ανακούφιση  υποδέχτηκαν την απόφαση και οι παράκτιοι ψαράδες που μιλήσαν στον Λάμπρο Δεμερτζή.

Όπως ο Μιχάλης Μαργαρίτης που αναφέρθηκε στην αναπαραγωγή των ψαριών. «Χρειάζεται κιολας για να ξεκουράζεται η θάλασσα και να δουλεύουμε και εμείς.      

Ο Σταμάτης και ο Μιχάλης Μαργαρίτης, δύο γενιές ψαράδων από τη Νάξο, βλέπουν χρόνο με το χρόνο τα ψάρια στα δίχτυα τους  να λιγοστεύουν, λόγω της ανεξέλεγκτης υπεραλιείας. 

Οι παράκτιοι αλιείς θεωρούν ότι η απόφαση να σταματήσει το ψάρεμα με μηχανότρατες για 4 μήνες θα δώσει την ευκαιρία στα αλιεύματα να αναπαραχθούν.    

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, ανέφερε για το ζήτημα: «Να διασφαλίσουμε τον σεβασμό των ιχθυοαποθεμάτων, την ισορροπία του θαλασσίου οικοσυστήματος αλλά και βέβαια τη βιώσιμη ανάπτυξη των αλιέων, οι οποίοι προκειμένου να έχουν εισόδημα από τη θάλασσα, πρέπει να την προστατεύουμε και να τη σεβόμαστε».

Αραμπατζή: Ψηφιακό «διαβατήριο» για ελληνικό γάλα, κρέας, μέλι και ψάρια  

Η ρύθμιση της αρμόδιας υφυπουργού αφορά το ψάρεμα όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στα Ιόνια νησιά.   

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συμφωνία για ΑΟΖ με Ιταλία

«Η ρύθμιση έρχεται σε συνέχεια της εξαιρετικά σημαντικής συμφωνίας οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία,  με τη διεύρυνση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην περιοχή του Ιονίου» τόνισε η κυρία Αραμπατζή.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top