Μητσοτάκης: Δε σταματήσαμε τις μεταρρυθμίσεις ούτε κατά την πανδημία

Εξέφρασε στον ΡΈγκλινγκ την αισιοδοξία του για την ανάκαμψη της οικονομίας

Μητσοτάκης - Ρέγκλινγκ

Αισιόδοξος, όσον αφορά, τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, γι’ αυτή τη χρονιά, και την επόμενη, καθώς και για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) Κλάους Ρέγκλινγκ, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ποτέ δεν σταματήσαμε να εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις για να διασφαλίσουμε μια βιώσιμη ανάκαμψη, χωρίς αποκλεισμούς, στην περίοδο μετά την πανδημία», είπε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Από 72.000 το 2019, στους 2.500 οι μετανάστες το 2021

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενημέρωσε τον συνομιλητή του για την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών, και σημείωσε ότι υπάρχει μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων «Και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τον τουρισμό από αυτό το σαββατοκύριακο. Όπως γνωρίζετε, ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε επίσης, ότι η κυβέρνηση -παρά την πανδημία- δεν σταμάτησε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που όπως είπε, καθιστούν την Ελλάδα πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Aνάπτυξη 4,1% για φέτος και 6% για 2022 προβλέπει η Κομισιόν για Ελλάδα

«Σε συμφωνία με τους θεσμούς, μειώσαμε την φορολογία με τρόπο βιώσιμο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, προωθήσαμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού κράτους, ενώ ταυτόχρονα έγιναν και παρεμβάσεις στον τραπεζικό τομέα, το οποίο γνωρίζω ότι είναι ένα ζήτημα με ιδιαίτερη σημασία για εσάς. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς και με τον ρυθμό μείωσης των μη-εξυπηρετούμενων δανείων. Είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι για το μέλλον και ανυπομονούμε για την εποικοδομητική μας συνεργασία», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και υπενθύμισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πριν από έναν και πλέον χρόνο, τον Μάρτιο του 2020, του είχε πει πως η κυβέρνηση δεν σταματά κατά τη διάρκεια της πανδημίας να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις για να διασφαλίσει μια βιώσιμη ανάκαμψη.

Τέλος, ο κ. Ρέγκλινγκ έκανε λόγο για «ένα καλό σχέδιο» αναφερόμενος στο ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και τόνισε με έμφαση ότι το μείζον από εδώ και στο εξής είναι η υλοποίηση του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top