Δεν ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί στις 10 Μαΐου

Πελώνη: Ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις από 15 Μαΐου

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη / Πηγή βίντεο: Σκάι

Μπορεί τα φροντιστήρια να οδεύουν και αυτά προς άνοιγμα τη Δευτέρα 10 Μαΐου, μαζί με τα δημοτικά και τα γυμνάσια, ωστόσο οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί ακόμη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθάρισε πως «αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί».

Ο λόγος είναι ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά, και πως δεν φορούν και μάσκες.

Για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών εξέδωσε ανακοινωσε και το υπουργείο Εργασίας, λίγο μετά, ξεκαθαρίζοντας πως θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων.

«Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών αργότερα θα εξεταστεί ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα», αναφερε

Self tests: Από την Τετάρτη η διανομή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ωστόσο, το θέμα των παιδικών σταθμών θα συζητηθεί, σύμφωνα με την κυρία Πελώνη στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία πιθανόν να ανάψει και το «πράσινο» φως για τα φροντιστήρια.

Όσον αφορά τα γυμναστήρια, για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες πως εξετάζεται το σενάριο να ανεβάσουν ρολά στα τέλη Μαΐου με self test και αυστηρά μέτρα ασφαλείας, η κυρία Πελώνη απέφυγε να δώσει ημερομηνία τονίζοντας πως πρέπει πρώτα να υπάρξει εικόνα από το επιδημιολογικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων που άνοιξαν τώρα, προκειμένου να ανοίξουν κι άλλες δραστηριότητες.

Ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις από 15 Μαΐου

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι την Παρασκευή 15 Μαΐου θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Όπως είπε, μέχρι τότε «θα πάμε ως έχουμε».

Παπαθανάσης: Άνοιγμα φροντιστηρίων και ψώνια χωρίς ραντεβού

Όσον αφορά την πιθανότητα κατάργησης των SMS ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top