Τσίπρας για ακαταδίωκτο ειδικών: Στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης

«Προσβάλλει τους επιστήμονες και διαλύει την εμπιστοσύνη»

Η τροπολογία προβλέπει ότι τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας δεν διώκονται για τη γνώμη και την ψήφο τους

«Η τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών των Επιτροπών του υπουργείου Υγείας, αποτελεί στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για την τραγική διαχείριση της πανδημίας», υπογραμμίζει σε δήλωσή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η κυβερνητική τροπολογία «προσβάλλει τους επιστήμονες και διαλύει την όποια εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας έχει απομείνει απέναντι στην επιστημονική κοινότητα, γεγονός εξαιρετικά δυσάρεστο και επικίνδυνο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ασυλία δεν αφορά τους επιστήμονες, αλλά τα κυβερνητικά στελέχη και τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που απαρτίζουν τις Επιτροπές».

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Δε διώκονται τα μέλη της με τροπολογία

Ο κ. Τσίπρας καταλήγει, τονίζοντας πως οι ευθύνες του πρωθυπουργού είναι πρωτίστως ηθικές και «από αυτές, καμία ασυλία δε θα τον γλιτώσει».

Η τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών των Επιτροπών του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί στυγνή ομολογία ενοχής της...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Εξαδάκτυλος: Να δοθεί πρώτα σε γιατρούς και νοσηλευτές

Την αποποίηση των προνομίων, που του παρέχει η τροπολογία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: «Όχι» στην ασυλία από τον Εξαδάκτυλο

Ως μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, δηλώνει ότι αρνείται την ασυλία «μέχρι να προβλεφθεί ασυλία για όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας που εμπλέκονται στην πανδημία και δίνουν καθημερινά τη μάχη στα νοσοκομεία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top