Ράπτη: Δίνουμε αγώνα να αντιμετωπίσουμε τις ψυχικές συνέπειες της πανδημίας

Τα προγράμματα και οι γραμμές για ψυχοκοινωνική υποστήριξη

Στον ψυχισμό των ανθρώπων όλου του πλανήτη, που επηρεάστηκε από τον εγκλεισμό «ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας», αναφέρθηκε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ψυχολογικές επιπτώσεις από το lockdown όπως... από έναν ισχυρό σεισμό

Όπως είπε, το υπουργείο έχει μεριμνήσει όλο αυτό το διάστημα στη φροντίδα των ψυχικά πασχόντων και στις δομές ψυχικής υγείας σε όλη τη χώρα. «Εντός του μήνα ολοκληρώνουμε τον εμβολιασμό των πιο ευάλωτων συμπολιτών στις μονάδες κοινωνικής αποκατάστασης» ανέφερε, σημειώνοντας ότι έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα 2.200 ασθενείς και προσωπικό των ψυχιατρικών νοσοκομείων σε 152 δομές του ΕΣΥ.

Η γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στο 10306 συνεχίζει να λειτουργεί όλο το 24ωρο και παράλληλα υλοποιείται ένα ειδικό πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αλλά και στις οικογένειές τους.

Πρόγραμμα για την ενίσχυση του τομέα ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα

Η υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε και τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Διεθνές Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών Child Mind Institute με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός 5ετούς επιστημονικού προγράμματος με στόχο την ενίσχυση του τομέα ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα, τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας, παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Κορωνοϊός: Οι επιπτώσεις της καραντίνας στην ψυχολογία των παιδιών

Το έργο που θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το ποσό των 10,8 εκατ. ευρώ γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος πρωτοβουλία για την Υγεία και περιλαμβάνει την εκπαίδευση των επαγγελματιών ψυχικής Υγείας σε αρχές και τεχνικές θεραπευτικής προσέγγισης, τη σύσταση ενός πρότυπου εθνικού κέντρο αναφοράς για την ψυχική υγεία με σκοπό την παροχή εξατομικευμένης στήριξης παιδιών και των οικογενειών τους και τη δημιουργία και υποστήριξη ενός εθνικού δικτύου επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top