«Ως εδώ» στην Τουρκία και για το Κυπριακό στην πενταμερή της Γενεύης  

Η τακτική που θα ακολουθήσουν Ελλάδα-Κύπρος στο εμβληματικό κτίριο του ΟΗΕ

Το ρεπορτάζ της Κ. Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την αλλαγή στρατηγικής από Ελλάδα - Κύπρο στην πενταμερή της Γενεύης για το Κυπριακό   

Τέλος στην τουρκική εμμονή που οδηγεί σε αδιέξοδο το Κυπριακό, ετοιμάζονται να βάλουν Αθήνα και Λευκωσία. Η αρχή θα γίνει σε μια εβδομάδα, με την πενταμερή στη Γενεύη, όπως αποκάλυψε η διπλωματική συντάκτρια του Star Kατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Κυπριακό: H Ελλάδα χαιρετίζει τη Διάσκεψη που εξήγγειλε ο ΓΓ του ΟΗΕ

Η άτυπη πενταμερής θα διεξαχθεί σε μια από τις αίθουσες του Palais des Nations, το εμβληματικό κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. 

ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν  οι εγγυήτριες δυνάμεις:  Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο και οι δυο κοινότητες της Κύπρου: ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή.

Γενεύη: Στο τραπέζι το κυπριακό ζήτημα στο τέλος Απριλίου

Eίναι όμως ξεκάθαρο πως μετά την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα και τον «εξάψαλμο» στην Τουρκία για τις προκλήσεις της, η Ελλάδα πηγαίνει στη Γενεύη με μια πιο... δυναμική διπλωματική πολιτική μαζί με την Κύπρο, καθώς σκοπεύει να καταγγείλει την Τουρκική αδιαλλαξία. Δηλαδή, δεν θα παρουσιάσουμε απλώς τις πάγιες θέσεις μας, που είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, αλλά θα επιχειρήσουμε να βρούμε λύση.  

Δένδιας Vs Τσαβούσογλου: Η ανατομία της σύγκρουσης και οι «καυτές» ατάκες  

«Αθήνα και Λευκωσία θα πουν: ως εδώ! Εξ ου και αύριο  έρχεται στην Αθήνα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης για να συντονίσει τις κινήσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» ανέφερε  στο ρεπορτάζ της η Κατερίνα Τσαμούρη.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top