Βαρβιτσιώτης στο Star: Ο Δένδιας είπε τα πράγματα με το όνομά τους

Τι είπε για τις προκλήσεις της Τουρκίας και τη δυνατότητα διαλόγου    

Τι δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης για την ααποστομωτική απάντηση Δένδια στον Τσαβούσογλου 

Τις προκλήσεις της Τουρκίας από τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, από τον οποίο εισέπραξε αποστομωτική απάντηση, αποκρυπτογράφησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο ΑΝΥΠΕΞ Μιλτιάδης  Βαρβιτσιώτης,  από τη Ρώμη, όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Προεδρίας αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα της Ιταλίας, Vincenzo Amendola. 

«Ξύλο» Δένδια στον Τσαβούσογλου για τις τουρκικές προκλήσεις!

«Αν νομίζει κανείς ότι η Ελλάδα θα λέει διαφορετικά πράγματα στο εξωτερικό από ότι στο εσωτερικό γελιέται» τόνισε ο κ. Βαβιτσιώτης. Ο ΑΝΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο κ. Δένδιας μίλησε σε ένα ακροατήριο που δεν έδειχνε μέχρι εκείνη τη στιγμή μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές θέσεις αλλά πλέον στα τουρκικά ΜΜΕ κυριαρχούν οι θέσεις που ανέπτυξε ο Έλληνας Υπουργός.  

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας είναι το πλαίσιο για την επίλυση των προβλημάτων. «Ο κ. Δένδιας ανοίγει ένα πλαίσιο για να επιλυθούν  αυτές ο διαφορές με διάλογο  ή για να επιλυθούν με την προσφυγή στη διεθνή δικαιοδοσία»  τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.  

Δένδιας – Ερντογάν: Το μήνυμα από τον Μητσοτάκη στον Τούρκο Πρόεδρο

    

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ Ο Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ  
 

«Με την Ιταλία μοιραζόμαστε κοινές θέσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή ατζέντα» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά τη συνάντησή του στη Ρώμη με τον ομόλογό του, Υφυπουργό Προεδρίας αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα,  Vincenzo Amendola, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο (Palazzo Chigi).

Στο επίκεντρο των διευρυμένων συνομιλιών βρέθηκαν η αντιμετώπιση της πανδημίας, η πορεία των εμβολιασμών, το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, το πακέτο ανάκαμψης, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή κοινωνική ατζέντα, η μετανάστευση, το θέμα της Λιβύης, οι ευρω-τουρκικές σχέσεις, ενεργειακά ζητήματα, ο East Med, τα θέματα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και ο συντονισμός στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

«Με την Ιταλία η συνεργασία είναι πολυεπίπεδη, διαρκής και διευρυμένη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην ιταλική πρωτεύουσα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top