Οικονομικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας άφησε εκτός τον Τσακαλώτο

Τι σημαίνει η απουσία του πρώην υπουργού Οικονομικών

Τσακαλώτος και Τσίπρας

Ηχηρή είναι η απουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τη σημερινή παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά την άρση του lockdown.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Αλέξης Τσίπρας και οι τομεάρχες Οικονομικών και Οικονομίας, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης,  η Λούκα Κατσέλη, που είχε επιμεληθεί το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο καθηγητής, κάτοχος της έδρας Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Αιμίλιος Αυγουλέας, και ο καθηγητής Εμπορικού Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Αυγιτίδης.

Η απουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου σχολιάστηκε στα δημοσιογραφικά και τα πολιτικά γραφεία, με πολλούς να σημειώνουν πως «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», καθώς εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και η γραμμή ότι η πολιτική Τσακαλώτου, με την επιβάρυνση της μεσαίας τάξη, ήταν από τις βασικές αιτίες για να χάσει το κόμμα τις εκλογές.

Τσίπρας: Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση αυτή την κρίσιμη ώρα

Εξάλλου, αυτή ήταν η δεύτερη απουσία του κ. Τσακαλώτου μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς ήταν απών και από την τηλεδιάσκεψη της προηγούμενης Δευτέρας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ωστόσο, από την Κουμουνδούρου τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα, σημειώνοντας πως και στις δύο περιπτώσεις συμμετείχαν και συμμετέχουν εκείνοι των οποίων ο θεσμικός ρόλος σχετίζεται με το αντικείμενο της συζήτησης.

Μάλιστα, αναφέρουν πως ούτε ο Παύλος Πολάκης ήταν παρών στην παρουσίαση του προγράμματος στην Υγεία.

Μένει να φανεί εάν πλέον ο άνθρωπος, που διαχειρίστηκε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά το πρώτο εξάμηνο του 2015, αποκλείεται οριστικά από το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top