Ανδραβίδα: «Απόβαση» μαχητικών- Ξεκινά η άσκηση «Ηνίοχος 21»

Λιβύη: Στη Βεγγάζη σήμερα ο Νίκος Δένδιας

Μεγάλες νατοϊκές δυνάμεις παίρνουν θέση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, για την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ»  που ξεκινά σήμερα.

Απομονωμένος ο Ερντογάν προσπαθεί να δηλώσει «παρών»  στο διπλωματικό παιχνίδι, επιχειρώντας να μπει "σφήνα" στις σχέσεις Ελλάδας-Λιβύης. Μία εβδομάδα μετά το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τρίπολη και ανήμερα της επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ, στη Βεγγάζη, ο Τούρκος Πρόεδρος ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην Άγκυρα τον Λίβυο πρωθυπουργό. 

Το ελληνικό «TOP GUN»  ζωντανεύει ξανά. Η «αφρόκρεμα»  της παγκόσμιας πολεμικής αεροπορίας αρχίζει να συγκεντρώνεται στην 117 πτέρυγα μάχης, στην Ανδραβίδα, για την άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ" που θα διαρκέσει έως τις 22 Απριλίου. 

Νίκος Δένδιας: Στη Βεγγάζη της Λιβύης τη Δευτέρα


Δεκάδες μαχητικά θα "σκεπάσουν" με τα φτερά τους κάθε γωνία του FIR Αθηνών, από το Βόρειο Αιγαίο μέχρι τα νότια της Κρήτης και από τα Επτάνησα μέχρι το σύμπλεγμα της Μεγίστης! 

Eρντογάν σε Ντράγκι: «Οι δυτικοί πολιτικοί με προσωπικές επιθέσεις κρύβουν ανικανότητα»


Οι ελιγμοί των μαχητικών στον ελληνικό ουρανό θα αποτελέσουν ακόμη ένα πλήγμα για τον Ερντογάν, ο οποίος δείχνει να μην έχει "χωνέψει" το ότι ο Ιταλός ΠΘ, Μάριο Ντράγκι, τον χαρακτήρισε "δικτάτορα". Σήμερα του απάντησε: 

«Πολιτικοί οι οποίοι έχουν αποτύχει στην εξωτερική πολιτική, έχουν στριμώχτει στο εσωτερικό και εμπλέκονται σε προσωπικούς ανταγωνισμούς , επιχειρούν να καλύψουν αυτήν τους την ανεπάρκεια, επιτιθέμενοι στο πρόσωπο μου και στους μουσουλμάνους» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός της Λιβύης και όλο το…Υπουργικό Συμβούλιο

Η ρήξη στις σχέσεις Ιταλίας-Τουρκίας φέρνει τον Ερντογάν σε δύσκολη θέση. Γνωρίζοντας ότι η Ιταλία έχει τεράστια συμφέροντα στη Λιβύη, προσπαθεί εναγωνίως να συνεργαστεί με την Τρίπολη και να δείξει ότι έχει στενές σχέσεις μαζί της. 

Εξού και το απόγευμα, θα υποδεχθεί στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα τον μεταβατικό πρωθυπουργό της Λιβύης, 14 υπουργούς του αλλά και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Λιβύη: Στη Βεγγάλη σήμερα ο Νίκος Δένδιας

Και αυτό... ανήμερα της επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ στη Βεγγάζη! 

Πριν από λίγο ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης. 

Στην Αθήνα την Τετάρτη ο πρόεδρος της Λιβύης 

 Η έντονη κινητικότητα στο τρίγωνο Τρίπολη – Αθήνα – Άγκυρα αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Λιβύης θα έρθει στην Αθήνα. 

Ο πρώην πρεσβευτής της Λιβύης στην Ελλάδα, Μοχάμεντ αλ – Μενφί, ο οποίος απελάθηκε μετά την υπογραφή του τουρκολιβυκού Μνημονίου, θα συναντηθεί με την ΠτΔ,  Κατερίνα Σακελλαροπούλου και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top