Συνάντηση Δένδια – Ιερώνυμου: Το ξεκάθαρο μήνυμα σε Τουρκία

Αναφέρθηκε στα προγραμματισμένα ταξίδια σε Λιβύη και Άγκυρα ο ΥΠΕΞ

Δένδιας - Ιερώνυμος

Επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, πραγματοποίησε το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στα προγραμματισμένα ταξίδια του στη Λιβύη και στην Άγκυρα, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους γείτονες πως το ταξίδι θα πραγματοποοιηθεί «αν η Τουρκία κρατήσει μια καλή συμπεριφορά».

Επανεκκίνηση σχέσεων με Λιβύη με επίσκεψη Μητσοτάκη

«Δεν έχω υπεραισιοδοξία, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει μία δυνατότητα να μιλάμε, μέσα στα πλαίσια της λογικής και του δικαίου βεβαίως. Γιατί αν είναι να μιλάμε στο πλαίσιο της αυθαιρεσίας,  δεν χρειάζεται να μιλάμε», ξεκαθάρισε ο κ. Δένδιας.

Όπως αποκάλυψε, πριν μεταβεί στην Άγκυρα, θα πάω στην Κωνσταντινούπολη, «να κάνω τον σταυρό μου στο Φανάρι και θα δω και τον Πατριάρχη».

Στη Σερβία ο Δένδιας: Η Ελλάδα ανοίγει τη διπλωματική της «βεντάλια»

«Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να γίνω δεκτός  σήμερα από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και να τον ενημερώσω για τα ευρύτερα θέματα, εθνικά θέματα, τα οποία χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Εξωτερικών.

«Είναι για εμένα πάντα μία πολύ μεγάλη χαρά, μία προσωπική ευχαρίστηση, να συναντώ τον Μακαριώτατο και να έχω μαζί του μία ειλικρινή συζήτηση. Όπως είναι νομίζω γνωστό, ο Μακαριώτατος, και γενικά η Εκκλησία της Ελλάδος, έχουν ένα ζωηρό ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top