Κοντονής για Novartis: Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό

Κατέθεσε στην ανακρίτρια ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

Σταύρος Κοντονής

Στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει στην ανακρίτρια του Ειδικού -αρεοπαγίτη του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Η ανάκριση ξεκίνησε μετά την άσκηση από τη Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την παραπομπή του στο  Δικαστήριο του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 

Ο Κοντονής, σε δηλώσεις του έξω από το Άρειο Πάγο, προτού καταθέσει, είπε πως «το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό».

Novartis: Σε καραντίνα η ανακρίτρια του Αρείου Πάγου και η γραμματέας της

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και της τιμολόγησης εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα, αδικαιολόγητα και πρωτοφανή ύψη.

Novartis: Κατέθεσαν Πικραμμένος - Γεωργιάδης για τον ρόλο Παπαγγελόπουλου 

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου τα εξής πολιτικά πρόσωπα: Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουτρουμάνος, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς.

Η δήλωση του κ. Κοντονή:

«Ό,τι έχω πει μέχρι σήμερα, κυρίως στη Βουλή και σε δημόσιες τοποθετήσεις ισχύει. Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και της τιμολόγησης εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα, αδικαιολόγητα και πρωτοφανή ύψη.

Το τι έγινε κατά τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας.

Πρέπει να δοθούν απαντήσεις.

Όπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει ν´ αποκαλυφθούν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top