Το παρασκήνιο για την απόφαση της παράτασης lockdown στους τρεις νομούς   

Τα στοιχεία για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη που έγειραν την πλάστιγγα 

Tι μετέδωσε τοι κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων

Τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς οδήγησαν  σε έκτακτη σύσκεψη και την απόφαση για παράταση του lockdown στο λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη. 

Χαρδαλιάς: Αυτές είναι οι νέες περιοχές που μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο»  

Η έκτακτη σύσκεψη ξεκίνησε στις 8.30 μ.μ. και ολοκληρώθηκε στις 10.30 το βράδυ, ενώ οι αποφάσεις  από την κυβέρνηση για τις τρεις περιφερειακές ενότητες  ελήφθησαν κατόπιν της εισήγησης της επιτροπής των ειδικών και με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών που δείχνουν ανησυχητική αύξηση, ενώ στην Αττική παρατηρείται σταθεροποίηση.

Σύσκεψη ειδικών: «Μπλόκο» για λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

 Συγκεκριμένα στις παραπάνω περιοχές: 

Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

•    Τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Θεσσαλονίκης έχουν αυξηθεί κατά 45,69% το τελευταίο διάστημα και η τάση είναι αυξητική. Αύξηση που παρατηρείται ότι συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το τελευταίο δεκαήμερο τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 38,73% στο Δήμο Δέλτα, 67,78% στο Δήμο Θερμαϊκού, 64,36% στο Δήμο Λαγκαδά, 43,95% στο Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου και 335% στο Δήμο Χαλκηδόνας.

•    Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας έχει 1.062 ενεργά κρούσματα, το 81,26% των οποίων είναι συμπτωματικά, ενώ από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης έχουν εντοπιστεί 2.124 στενές επαφές, το 38% των οποίων είναι με συμπτώματα. Δηλαδή στην Αχαΐα υπάρχουν 1.889 ενεργά και πιθανά κρούσματα, τη στιγμή που υπάρχουν εξαιρετικές δυσκολίες στη διάθεση κλινών ΜΕΘ-COVID. Επιπρόσθετα, από την ημέρα που η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας μπήκε στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, βαθύ κόκκινο, μέχρι σήμερα, τα ενεργά κρούσματα αντί να μειώνονται, αυξάνονται με αύξηση 46,89%, ενώ ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 11 Ιανουαρίου η Αχαΐα είχε 113 ενεργά κρούσματα, ενώ σήμερα έχει 1.062.

•    Κατά το τελευταίο διάστημα τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο της Κοζάνης αυξήθηκαν κατά 57,56%. Αύξηση που παρατηρείται ότι συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους Δήμους της περιοχής λόγω αυξημένης μετακίνησης μεταξύ των Νομών.Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 98,13% στον Δήμο Εορδαίας και κατά 92,1% στον Δήμο Σερβίων, ενώ προχθές σε δειγματοληπτικό έλεγχο του ΕΟΔΥ στην Σιάτιστα Κοζάνης, ο δείκτης θετικότητας ήταν στο εξωπραγματικό 13,2%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top