Παναγιωτόπουλος: Ενδιαφέρον ΗΠΑ για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης - Καβάλας

Επιβεβαίωσε και τη χρονική επιμήκυνση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας

Τι δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας για το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας

Πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, επιβαιώνοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ του  Star αποκάλυψε πως για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας ενδιαφέρονται Αμερικανοί επενδυτές.

«Μεγάλος παίκτης» πλέον η Ελλάδα με την επιστροφή των ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο

«Αισιοδοξούμε ότι η θέση της Ελλάδας θα εισακούεται περισσότερο. Η στρατηγική θέση Ελλάδας και ΗΠΑ έτσι κι αλλιώς είναι σε πάρα πολύ καλό σημείο. Μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα» δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό Center.   

Για τη διαδικασία συγκεκριμένα ιδιωτικοποίησης των λιμένων Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, ο Ν. Παναγιωτόπουλος είπε ότι «ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες» ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι «οι Αμερικανοί επενδυτές τα βλέπουν συνδυαστικά» καθώς, τόσο η Αλεξανδρούπολη όσο και η Καβάλα «έχουν ένα ιδιαίτερο στρατηγικό ενδιαφέρον για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Τι είπαν Παναγιωτόπουλος και Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ στην επικοινωνία τους  

Για τις  σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, ανέφερε ακόμα ότι «είμαστε σε φάση αναδιατύπωσης και βελτίωσης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας με κάποιες επιπλέον προβλέψεις που συζητάμε αυτή τη στιγμή ομάδες διαπραγμάτευσης αυτή την ώρα.  Μεταξύ άλλων εξετάζουμε και επιμήκυνση συμφωνίας χρονικής, εξετάζουμε και προσθήκη κάποιας δήλωσης σχετικά με συνδρομή προς εμάς, όλα αυτά είναι υπό διαπραγμάτευση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top