Αποκάλυψη Star: Προσεχώς νέα αμυντική συμφωνία Αθήνας – Ουάσιγκτον 

Σε τρεις ζώνες αξιοποιείται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 30/3.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων καθιστά πλέον τη χώρα μας κομβικό παίκτη. Παράλληλα, προχωράμε και στην αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και στην υπογραφή νέας αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ

Μανάτος στο Star: Ο Μπάιντεν ξέρει τον Ερντογάν - Θα προστατέψει την Ελλάδα

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η αξιοποίηση του στρατηγικού λιμανιού της Αλεξανδρούπολης προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς κι εκτείνεται σε τρεις ζώνες:

  • Θα αξιοποιηθεί ως σταθμός για το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο 
  • Λειτουργεί ως μεταφορικό κέντρο του ΝΑΤΟ. Έχει άλλωστε ήδη χρησιμεύσει δύο φορές για μεταφορά μονάδων και στρατιωτικού υλικού. 
  • Θα μετατραπεί σε μεγάλο εμπορικό σταθμό, με τους Αμερικανούς να έχουν τον πρώτο λόγο. 

Κρήτη: Τριμερής συνεκπαίδευση δυνάμεων Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ

Ελληνοαμερικανός λομπίστας στο Star: Από τον βορρά ως τον νότο σημαντικός «παίκτης» η Ελλάδα για τις ΗΠΑ

Ο Ελληνοαμερικανός λομπίστας Gregory Pappas ο οποίος μετείχε στη συνομιλία των ομογενών με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ξεδίπλωσε στον ανταποκριτή του Star στις ΗΠΑ, Δημήτρη Σουλτογιάννη, τη στρατηγική της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή.

«Από το βόρειο κομμάτι στην Αλεξανδρούπολη και στο νότιο στη Σούδα, η Ελλάδα έχει γίνει ένας πολύ στρατηγικός παίκτης στην Ανατολική Μεσόγειο για τις ΗΠΑ και τον αμερικανικό στρατό», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Οι ΗΠΑ μας δίνουν τα «κλειδιά» για τις χώρες του κόλπου 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικώ Νίκος Δένδιας, υλοποιώντας τη στρατηγική του πρωθυπουργού, έχει ήδη ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τις Αραβικές χώρες του κόλπου, αξιοποιώντας τη βοήθεια του State Department.

Πόρτες επικοινωνίας ανοίγουν και με την Ινδία, μια χώρα με εξαιρετικά αναπτυγμένη στρατιωτική βιομηχανία που εχθρεύεται Πακιστάν και Τουρκία. 

Αποκάλυψη Star: Προσεχώς νέα αμυντική συμφωνία Αθήνας – Ουάσιγκτον 

Καλά πληροφορημένες πηγές, αποκάλυψαν στο Star ότι Αθήνα και Ουάσιγκτον το φθινόπωρο 
πρόκειται να υπογράψουν νέα αμυντική συμφωνία, η οποία δε θα ανανεώνεται ανά ένα χρόνο, αλλά κάθε πέντε χρόνια και το πεδίο «δράσης» της θα αφορά περιοχές στη Θράκη, τη Σκύρο και την Καβάλα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top