Street food στα πρότυπα του εξωτερικού με νέο νομοσχέδιο

Αυστηροί οι όροι άδειας και λειτουργίας

Street food

Το street food, στα πρότυπα που λειτουργεί σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, και αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες, εισάγει στην Ελλάδα το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη για το υπαίθριο εμπόριο.

To φαγητό στον δρόμο αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή υπαίθριας πώλησης φαγητού σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας το street food γίνεται από τις καντίνες, αλλά με τις νέες ρυθμίσεις θα δημιουργηθεί μια νέα πολλά υποσχόμενη αγορά.

Με το νέο νομοσχέδιο: 

-    Θα ρυθμίζονται οι κανόνες έκδοσης άδειας
-    Θα ρυθμίζονται η υγιεινή και η ασφάλεια στη λειτουργία τους
-    Οι όροι θα είναι πιο αυστηροί από αυτούς που ισχύουν σήμερα

Παράλληλα, θα προβλεφθεί και υποχρεωτική απόσταση για την λειτουργία street food από άλλες επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλπ.

Street food και στην Ελλάδα φέρνει το νέο νομοσχέδιο

Το street food, στα πρότυπα που λειτουργεί σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, εισάγει στην Ελλάδα το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη για το υπαίθριο εμπόριο / Πηγή φωτογραφίας: Pixabay

Εξάλλου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει μεγάλες αλλαγές και για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, εισάγοντας το ηλεκτρονικό εμπόριο και το… delivery.

Ηλεκτρονικές αγορές και... delivery και από τις λαϊκές

Όπως προβλέπει, οι επαγγελματίες πωλητές, που διαθέτουν χώρους αποθήκης στην έδρα τους και για το διάστημα που διαθέτουν άδεια δραστηριοποίησης σε λαϊκή αγορά, μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους και μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων

«Θέλω να με εμπιστευτούν σε έναν νόμο που θα τους δώσει αξιοπρέπεια και εργασία για άλλον έναν αιώνα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top