Μήνυμα επιχειρησιακής ετοιμότητας στέλνει το Πολεμικό Ναυτικό

«Κόβουν» την ανάσα οι εντυπωσιακές εικόνες

«Τρικυμία» στην τουρκική διπλωματία. Από τη μία η Άγκυρα ζητά συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών κι από την άλλη ανεβάζει το θερμόμετρο των προκλήσεων με εμπρηστικές δηλώσεις. Η Αθήνα απαντά με επίδειξη επιχειρησιακής ετοιμότητας. 

Το πολεμικό ναυτικό που δεν έχει υποστείλει ποτέ τη σημαία «γιορτάζει» τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 21 με ένα βίντεο που «κόβει την ανάσα». Πολεμικά πλοία, «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας «παρελαύνουν» σε γαλανόλευκο φόντο, στέλνοντας μήνυμα μαχητικής ικανότητας. 

Στο μεταξύ, ελληνικά αεροπλάνα συνεχίζουν να «σαρώνουν» μαζί με έξι F-15 της Σαουδικής Αραβίας την Κρήτη, το Αιγαίο και το Ιόνιο, στο πλαίσιο 10ημερης άσκησης. 

«Πάγος» Δένδια στις τουρκικές προκλήσεις

Η Ελλάδα βρίσκεται και σε διπλωματική εγρήγορση. Ο Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γένς Στολτενμπεργκ, που προσπαθεί να μας τα «βρει» με τους Τούρκους πρότεινε στον Νίκο Δένδια τριήμερη συνάντηση με τον Μ. Τσαβούσογλου. Μια πρόταση που ο Έλληνας ΥΠΕΞ απέρριψε. Τους λόγους εξήγησε στο σημερινό Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Τσαβούσογλου: Με τον Δένδια θα συζητήσουμε συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη

Οι Τούρκοι, όμως, δε ρίχνουν τους τόνους. «Η Τουρκία είναι εγγυητής της ομαλότητας, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, παρά τις προκλήσεις και την επιθετικότητα της Αθήνας και των Ελληνοκυπρίων» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top