Γεννηματά: «Να μπουν στη μάχη όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σωτηρία

Απόσπασμα όσων είπε η Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο Σωτηρία

Το νοσοκομείο Σωτηρία επισκέφθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και συζήτησε με την διοίκηση και με γιατρούς και νοσηλευτές την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία του λόγω της έξαρσης της πανδημίας Covid-19.

Κορωνοϊός: Διχασμένοι οι επιστήμονες για τη χαλάρωση του lockdown

Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας και πως με το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown, τα οριζόντια μέτρα και τους αυτοσχεδιασμούς, η κατάσταση είναι τραγική.

H Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σωτηρία και συνομίλησε με γιατρούς

Να ενταχθούν στη μάχη υποχρεωτικά τα ιδιωτικά νοσοκομεία

«Δεν υπήρξε προετοιμασία, χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Τώρα, την ώρα της μάχης, πρέπει να ενταχθούν υποχρεωτικά και ουσιαστικά σε αυτήν όλοι. Όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα μεγάλα, τα στρατιωτικά, όλοι οι ιδιώτες γιατροί με τις κρίσιμες ειδικότητες, όλος ο διαθέσιμος εξοπλισμός», τόνισε η κ. Γεννηματά, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας: «Είναι ώρα η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα και να αφήσει την τεχνητή όξυνση με την αξιωματική αντιπολίτευση, που διχάζει και αποπροσανατολίζει. Τώρα πριν να είναι αργά».

Κορωνοϊός: Ενισχύεται το ΕΣΥ - Στη μάχη ιδιωτικές κλινικές και γιατροί

Χθες το βράδυ η Φώφη Γεννηματά συνομίλησε για αρκετή ώρα διαδικτυακά με γιατρούς και νοσηλευτές από νοσοκομεία της Αττικής για τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία και διασωλήνωση σε ΜΕΘ.

Συνοψίζοντας τη συζήτηση, η κ. Γεννηματά δήλωσε υπερήφανη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης, όπως και για το δυναμικό του, που δίνει τη μάχη στη πρώτη γραμμή όλης αυτής της προσπάθειας, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απορρίπτουμε όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα», όπως είπε.

H Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σωτηρία

«Να μη γίνει η Αττική Μπέργκαμο»

Ανέφερε ακόμη, ότι όσα της μετέφεραν γιατροί και νοσηλευτές «ξεπερνούν όσα γνωρίζαμε για τα προβλήματα του ΕΣΥ και σίγουρα ξεπερνούν κατά πολύ όσα συζητιούνται στον δημόσιο διάλογο» και υπογράμμισε: «Ο ρόλος μας ως αντιπολίτευση είναι να επισημαίνουμε τα προβλήματα, να αναδεικνύουμε τα λάθη και κυρίως να προλαβαίνουμε για να μη γίνει η Αττική Μπέργκαμο. Γιατί είναι αδιανόητο, είτε λόγω ανικανότητας της κυβέρνησης, είτε λόγω ιδεοληψίας και επιλογής, στη σκιά της πανδημίας, πέρα από τις απώλειες των ανθρώπινων ζωών που είναι το πρώτο και κύριο μας θέμα, βλέπουμε να δίνεται από τη κυβέρνηση η χαριστική βολή στο ΕΣΥ»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top